Νίκη Κεραμέως: «Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια» (vid)

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε για τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών και τα εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open τόνισε πως «η εκπαίδευση προβλέπεται αποκλειστικά δια ζώσης. Για να προσέρχεται κανείς σε αυτήν θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης 6μηνου. Για τους υπόλοιπους που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν νοσήσει προβλέπεται η διεξαγωγή δύο εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα με δικό τους κόστος. Στο υποσύνολο των φοιτητών τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι υψηλότερα τα ποσοστά των εμβολιασμένων».

propoli

Ενώ παράλληλα τόνισε πως: «έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις» για εμβολιαστικά κέντρα στα πανεπιστήμια λέγοντας ότι «θα υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο. Το εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλάζει πλήρως τον χάρτη. Πέρσι κλείναμε το τμήμα με λίγα κρούσματα για να προστατεύσουμε τα σπίτια. Φέτος όμως τα σπίτια είναι θωρακισμένα»

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τόνισε πως αυτός έχει επιτευχθεί κατά 79% με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση να έχει παρόμοια ποσοστά.

Στο γιατί ξεκίνησε τώρα η καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών η υπουργός είπε ότι: «η καμπάνια ξεκίνησε εντατικά επειδή τώρα επέστρεψαν τα παιδιά από τις διακοπές τους. Eχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τους εμβολιασμούς και γι’ αυτό ζητάμε από τους γονείς να σπεύσουν με τα παιδιά τους. Σε περίπτωση κρούσματος όλο το τμήμα θα κάνει δύο rapid test δωρεάν από το κράτος ενώ τα παιδιά που θα είναι πιο κοντά στο κρούσμα θα κάνουν σχεδόν κάθε ημέρα τεστ ενώ οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν self test. Κανείς δεν θα μπαίνει σε τάξη χωρίς κάλυψη»

Δείτε επίσης: Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε βαθιά νυχτωμένοι»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading