(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Νίκη Κεραμέως για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Πράξη βίας – Θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές

Η υπουργός Παιδείας καταδίκασε την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ ενώ αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχεται ο πρύτανης του ΑΠΘ

Η Νίκη Κεραμέως σε ανάρτησή αναφέρει: «η επίθεση στο ΟΠΑ σε ώρα μαθήματος των φοιτητών συνιστά πράξη βίας, η οποία είναι καταδικαστέα και θα διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Αντιστοίχως και οι αδιανόητες απειλές κατά του Πρύτανη του ΑΠΘ, και εν γένει κάθε έκνομη ενέργεια που λαμβάνει χώρα στα ΑΕΙ», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως:

«Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ενέργειες για την προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας και την υπεράσπιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.»

Με την ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές ζητούν να βρεθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 16:20,ομάδα 15 περίπου κουκουλοφόρων εισέβαλε με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα παρουσία των φοιτητριών-φοιτητών που το παρακολουθούσαν.

Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και αντιδημοκρατικές ενέργειες εναντίον  μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα ενώπιον των φοιτητριών και φοιτητών που έρχονται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, παρά την έξαρση της πανδημίας.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο καταδικάζει  απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής  βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού  δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν άμεσα τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και τη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη”.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Οι κουκουλοφόροι τραμπούκοι δυσφημούν για ακόμη μία φορά το φοιτητικό κίνημα

Loading