Νίκος Ανδρουλάκης: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες (vid)

O πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη μετά την εκλογή του όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην διαχείριση της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση αλλά και στην αντιπολίτευση που σκοπεύει να ασκήσει

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρολάκης βρέθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha όπου σε ερώτηση αφορούσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους 50 και άνω είπε πως είναι θετικός στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των μεγαλύτερων ηλικιών ενώ τάχθηκε και υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού για τους δημοσίους υπαλλήλους που συναλλάσσονται με πολίτες, όπως και στην εστίαση. 

«θέση μου είναι η λύση που εφαρμόζει η Ιταλία. Όσοι είναι εμβολιασμένοι πάνε παντού όσοι είναι ανεμβολίαστοι πάνε με rapid σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ».

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε πως: «έγινε σε όλη την Ευρώπη, αλλά με πολύ αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολα» ενώ σχετικά με τα μοριακά τεστ ζήτησε να υπάρχουν σημεία με δωρεάν  μοριακά τεστ ωστόσο χαρακτήρισε τη πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν μοριακά τεστ «δεν υπάρχει σε καμία χώρα».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε θετικός σε κοινές ευρωπαϊκές παραγγελίες φυσικού αερίου για να υπάρχει πιο χαμηλή τιμή ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την επέκταση προγραμμάτων όπως το «Εξοικονομώ». 

Σχετικά με την πολιτική αντιπαράθεση τόνισε πως στοχεύει σε μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση στη χώρα.

Ακόμη όσον αφορά την επιστροφή του ονόματος ΠΑΣΟΚ: «θα το αντιμετωπίσουμε θεσμικά στο συνέδριό μας» αλλά «σίγουρα στο όνομα θα υπάρχει η λέξη «ΠΑΣΟΚ» γιατί αυτή είναι μια προτεραιότητα που βάζουν πολύ από τους υποστηρικτές της παράταξής μας».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει αλλαγές και τοποθετήσεις προσώπων στο ηγετικό σχήμα του ΚΙΝΑΛ: «Και ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος και όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι, θα έχουν ρόλο, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση και τελικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της παράταξης».

Δείτε επίσης: Οικονόμου για ξυλοδαρμό στην ΑΣΟΕΕ: «Οι ένοχοι θα ανευρεθούν και θα παραδοθούν στην ελληνική δικαιοσύνη»

Loading