Νίκος Καραγιαννακίδης: Απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, η στροφή στην καθημερινότητα

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, του ΣΕΛΠΕ και της ΕΣΕΕ και τη συμφωνία που επετεύχθη για «συγκράτηση» των τιμών σε 50 βασικά προϊόντα, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εν όψει ενός πολύ δύσκολου ενεργειακά χειμώνα, η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή για την Κυβέρνηση είναι να στήσει ένα αποτελεσματικό πλέγμα προστασίας για τους πολίτες, με ιδιαίτερη μέριμνα για τους πλέον ευάλωτους. Είναι σαφές πως έχουμε να ανεβούμε ανηφόρες, να διαχειριστούμε μια άνευ προηγουμένου εισαγόμενη κρίση που θα δοκιμάσει τις αντοχές της κοινωνίας. Μιας κοινωνίας, που ας μη ξεχνάμε, υπομένει τα πάνδεινα εδώ και δώδεκα χρόνια, από την εποχή που μπήκαμε στον εφιάλτη των Μνημονίων και ενώ ακόμη οι πληγές της πανδημικής θύελλας παραμένουν ανοιχτές.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε το Υπουργείο Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ είναι μια πρώτη γραμμή άμυνας στις διαρκείς ανατιμήσεις, θα συμβάλει στη συγκράτηση των τιμών βασικών προϊόντων που δεν πρέπει να λείψουν από κανένα σπίτι. Την ίδια ώρα, όμως, επιβάλλεται να υπάρξουν συνεχείς έλεγχοι της αγοράς ώστε να κατασταλούν τα κρούσματα αισχροκέρδειας όπου αυτά παρατηρούνται. Άλλο ελεύθερη αγορά, άλλο ασύδοτη αγορά».

Δείτε επίσης: Καλάθι νοικοκυράς: Έρχεται ειδικό πακέτο με 50 προσιτά προϊόντα