Σχολιάζοντας τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και στην ενέργεια, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με το Νοέμβριο να έχει κλείσει ως ένας από τους χειρότερους μήνες για την αγορά παρά τις ενδιαμέσες εκπτώσεις και τις προσφορές της Black Friday, αποδεικνύεται πως η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι στο ναδίρ εξαιτίας των μεγάλων, συνεχών αυξήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα και στα καύσιμα.
Εγκλωβισμένα τα ελληνικά νοικοκυριά ανάμεσα στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη, την πανδημία από τη μία πλευρά και την ακρίβεια από την άλλη, έχουν περιορίσει τα έξοδα τους στα απολύτως αναγκαία, οδηγώντας την αγορά σε μια ασφυκτική κατάσταση, που όπως προβλέπουν παράγοντες του εμπορίου, θα οδηγήσει νομοτελειακά σε χιλιάδες λουκέτα και σε απώλεια θέσεων εργασίας. Με δεδομένο πως ¨φρέσκο¨ χρήμα δεν αναμένεται να πέσει στην αγορά πριν την άνοιξη και την επανεκκίνηση του τουρισμού -αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε νέες ανατροπές λόγω του κορονοϊού- η Κυβέρνηση καλείται ενόψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη θωράκιση των πολιτών, ιδιαίτερα δε, των πιο αδύνατων οικονομικά.
Τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί είναι ευπρόσδεκτα και προσφέρουν μια ανακούφιση, πλην όμως, φαίνεται πως δεν αρκούν καθώς τα δεδομένα αλλάζουν προς το χειρότερο καθημερινά. Ο Προϋπολογισμός προβλέπει σωρευτική ανάπτυξη 11,2% για τη διετία 2021-22, πλην όμως, όπως δίδασκε ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, όταν τα νούμερα ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν.
Αυτό το γόρδιο δεσμό καλείται να λύσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει αποδείξει πως ακούει την κοινωνία, έχει συναίσθηση της πραγματικότητας, λαμβάνει γενναίες αποφάσεις, τολμά ανατροπές. Είμαι βέβαιος πως θα το πράξει για μία ακόμη φορά».
Δείτε επίσης: Δένδιας: Ενημερώνει την επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής
- Μήπως οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ δεν είναι τελικά τόσο αμφίρροπες;
- Η Ελλάδα το 2100 θα έχει πληθυσμό μικρότερο από αυτόν του 1950
- Καιρικές συνθήκες στη Μακεδονία και Θράκη: Τι να περιμένουμε
- Η Ελλάδα το 2100: Πληθυσμός λιγότερος από το 1950
- Στη γραμμή εκκίνησης για νέο συμβόλαιο με τον Βαγιαννίδη μέχρι το 2027