Φωτογραφία αρχείου

Νίκος Καραγιαννακίδης: Εθνική προτεραιότητα να αποφύγουμε το διχασμό

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, πως ομάδες αρνητών του κορονοϊού εισβάλουν σε νοσοκομεία και εμποδίζουν διασωληνώσεις ασθενών ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον σαφές πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα με τη συγκρότηση δύο ¨παρατάξεων¨, εμβολιαστών και αντιεμβολιαστών, λειτουργεί καταστρεπτικά για την κοινωνική συνοχή. Τα όσα πρωτοφανή και απαράδεκτα καταγγέλονται για τραμπουκισμούς νοσοκομειακών, ξυλοδαρμούς, απόπειρες αρπαγής ασθενών και αρνητές διασωληνώσεων σε νοσοκομειακά ιδρύματα αποδεικνύουν πως πλέον βρισκόμαστε ως κοινωνία στα όρια της κατάρρευσης, πως ο κορονοϊός πέτυχε, δυστυχώς, όσα δεν κατόρθωσε η χρεωκοπία της χώρας και τα capital controls τα προηγούμενα χρόνια: ένα νέο διχασμό των Ελλήνων, με συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις, ύβρεις –και από τις δύο πλευρές-, μια αδικαιολόγητη πόλωση που οξυγονώνεται και αξιοποιείται από συγκεκριμένα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διακυβεύεται η ενότητα του Έθνους, σε μια περίοδο όπου απαιτείται σύνεση και ετοιμότητα μπροστά στην εξ Ανατολών απειλή και την εν πολλοίς αναμενόμενη κίνηση του Προέδρου Ερντογάν να εξωτερικεύσει την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα του, είναι απόλυτη προτεραιότητα να σταματήσει αυτή η φαγωμάρα, να μπει ένα τέλος στην πλειοδοσία χαρακτηρισμών και στο bullying, να πέσουν οι τόνοι.

Πόσο μάλον δε τώρα, όπου η οξεία ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, οδηγούν, παρά τις έντιμες και ειλικρινείς προσπάθειες της Κυβέρνησης, τους πολίτες στα όρια τους. Ο διχασμός διαχρονικά μόνο δεινά έχει φέρει στην Πατρίδα αυτή. Τώρα, στα δύσκολα, απαιτείται απ’ όλους και ιδιαίτερα όσους αρθρώνουμε λόγο πολιτικό ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ας αφήσουμε στην άκρη τα αναθέματα και ας επιστρέψουμε στο δρόμο της λογικής. Μόνο έτσι θα βγούμε από αυτή την υγειονομική και οικονομική καταιγίδα αλώβητοι».

Δείτε επίσης: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια κατά της παραλλαγής Όμικρον ; (vid)