Νίκος Καραγιαννακίδης για μείωση μεταναστευτικών ροών: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρος αλλά χώρα

Σχολιάζοντας τη μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα κατά 80% το 2020, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των μεταναστών που έφτασαν το 2020 στην Ελλάδα δεν προέκυψε ως μάννα εξ ουρανού. Είναι καρπός της αποφασιστικότητας, της αποτελεσματικότητας και της πυγμής που επέδειξε η Κυβέρνηση, θωρακίζοντας τα σύνορα μας και  υλοποιώντας παράλληλα μια νέα μεταναστευτική πολιτική, με κύριο χαρακτηριστικό την αυστηροποίηση των διαδικασιών για τη χορήγηση ασύλου και την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ή απόρριψης της αίτησης. Πλέον, εντός τεσσάρων μηνών από την υποβολή της αίτησης αυτή κρίνεται άμεσα ως προς το εάν αυτός που την υπέβαλε δικαιούται να υποβάλει αίτηση ασύλου στην χώρα μας ή όχι.

Με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, η Ελλάδα έστειλε παντού το μήνυμα πως δεν είμαστε χώρος, όπως επιτάσσουν οι ιδεολογικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μια ευρωπαϊκή χώρα, με νόμους, τάξη και δικαιοσύνη. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πού μας οδήγησε η πολιτική των ¨ανοιχτών θυρών¨ της προηγούμενης κυβέρνησης, οι αδιανόητες εμμονές που οδήγησαν στο αίσχος της Μόριας, στην πλήρη μπαχαλοποίηση, στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, ιδιαίτερα στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, στην ανεξέλεγκτη δράση ΜΚΟ, στο διασυρμό της χώρας σε μια ¨αποθήκη ψυχών¨.

Αυτή η ζοφερή κατάσταση ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η λογική επέστρεψε, η διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος, ζητήματος που ξεπερνά τα στενά εθνικά σύνορα και αφορά όλο τον κόσμο, γίνεται με σύνεση και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, πλην όμως, απαιτείται η πραγματική συνδρομή και η έμπρακτη αλληλεγγύη  των υπολοίπων χωρών – μελών της Ε.Ε. Η Ελλάδα, όπως και καμία άλλη χώρα υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη, δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει. Είναι ώρα, όλοι οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».