Νίκος Καραγιαννακίδης για τα νεκρά ποντίκια στο Θερμαϊκό: Θα απολογηθεί κανείς για αυτές τις εικόνες της ντροπής;

Νίκος Καραγιαννακίδης για τα νεκρά ποντίκια στο Θερμαϊκό: Θα απολογηθεί κανείς για αυτές τις εικόνες της ντροπής;

Σχολιάζοντας τις αποκρουστικές εικόνες με τα δεκάδες νεκρά ποντίκια στο Θερμαϊκό, στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν μερικές μόλις ημέρες, στις αρχές Ιουνίου, ανακοινώθηκε η εξεύρεση οριστικής λύσης για τον τακτικό καθαρισμό του Θερμαϊκού με το ειδικό απορρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» και η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης της δράσης αυτής σε μόνιμη βάση.

Οι απαράδεκτες εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία εικοσιτετράωρα με δεκάδες νεκρά ποντίκια να επιπλέουν στα νερά, στην «βιτρίνα» της πόλης, από το Λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, συνιστούν όνειδος για μια πόλη που κάνει τεράστιες προσπάθειες να ανακάμψει οικονομικά μετά την πανδημική κρίση.

Δεν αμφισβητεί ασφαλώς κανείς το γεγονός πως τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα είχαν ως ένα, ακόμη, δυσάρεστο αποτέλεσμα δεκάδες ποντίκια να πνιγούν στους υπονόμους και να ξεβραστούν στη θάλασσα. Πλην όμως, σε αυτές τις κρίσιμες καταστάσεις που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση δοκιμάζεται η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα αυτών που ανέλαβαν να κρατήσουν καθαρό το Θερμαϊκό.

Όταν καταστρέφεται η εικόνα της Θεσσαλονίκης, όταν κάτοικοι και τουρίστες βλέπουν τα τρωκτικά μέσα στη θάλασσα, δεν έχει κανείς το δικαίωμα να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες για το ¨μεγάλο μέτωπο του Θερμαϊκού¨ ή να …εύχεται να σταματήσουν οι βροχοπτώσεις για να μην επαναληφθούν τα ίδια φαινόμενα. Το ερώτημα, ρητορικό: Ποιος θα απολογηθεί για την μεγάλη ζημιά στην εικόνα της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό, από την ώρα που δεκάδες τουρίστες κατέγραψαν αυτές τις αποκρουστικές εικόνες με τα κινητά τους τηλέφωνα;

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο, αναζητούμε πολύτιμες οικονομικές¨ανάσες¨ στον Τουρισμό, ευθύνες υπάρχουν και πρέπει να αποδωθούν σε αυτούς που αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ας αφήσουμε κατ’ αρχάς στην άκρη τα οράματα για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης μετά από δεκαετίες και ας ασχοληθούμε με τα ¨ταπεινά¨, τα ¨μικρά¨, αλλά πολύ βασικά, έργα υποδομών που θα μας επιτρέψουν να ζούμε σε μια πιο βιώσιμη και λειτουργική πόλη.

Σε μια πόλη που δεν θα πνίγεται στην πρώτη νεροποντή, σε μια πόλη που δεν θα κινδυνεύει κανείς οδηγώντας στην Εγνατία εν μέσω βροχόπτωσης, σε μια πόλη που δεν θα παγώνουν οι αλατιέρες, σε μια πόλη που δεν θα είναι βρώμικη και σκοτεινή, σε μια πόλη θελκτική για κατοίκους και τουρίστες, σε μια πόλη με ποιότητα ζωής».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Βασιλίσσης Όλγας μετά από τροχαίο ατύχημα

Loading