Νίκος Καραγιαννακίδης: η Πολιτεία να στηρίξει ουσιαστικά τις οικογένειες πεσόντων στο καθήκον

Ο τραγικός χαμός του 46χρονου πυροσβέστη που έπεσε πριν λίγες ημέρες εν ώρα καθήκοντος στην Αλεξανδρούπολη προσπαθώντας να βοηθήσει μικρά παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε νηπιαγωγείο, έρχεται να προστεθεί στη χορεία των Πυροσβεστών που προέταξαν την αυτοθυσία και τον ηρωισμό, θυσίασαν τη ζωή τους για τη ζωή άλλων ανθρώπων, για το κοινό καλό.

propoli

Είμαστε υπερήφανοι για τη μεγάλη οικογένεια των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας της Πατρίδας μας, για τους Αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες, τους Λιμενικούς, όλους αυτούς που στην κρίσιμη ώρα δηλώνουν παρόντες, εκτελούν το ιερό τους καθήκον όπως το επιβάλει η συνείδηση τους, υπό αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές, αλλά με υψηλά ιδανικά, καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους. Προσφορά ανιδιοτελής, στην υπηρεσία της Ελλάδας και του κοινωνικού συνόλου.

Ιδιαίτερα για τους Πυροσβέστες, έχουν να αντιμετωπίσουν τις περισσότερες φορές τον πιο απρόβλεπτο εχθρό, τη μανία της φύσης, σε έναν αγώνα δύσκολο και άνισο εκ των προτέρων, όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο και όπου κάθε νίκη είναι μια πραγματική υπέρβαση. Στον πόλεμο αυτό οι Ήρωες μας επιβάλλεται να έχουν την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Να είναι διαθέσιμο σε αυτούς κάθε μέσο, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που θα θωρακίσει τους Πυροσβέστες μας και θα συμβάλει καταλυτικά, ώστε να συρρικνωθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι απώλειες.

Και όταν βιώνουμε, όμως, τραγωδίες όπως αυτή στην ακριτική Αλεξανδρούπολη, αντιλαμβάνομαι ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να βρεθεί ουσιαστικά στο πλευρό των οικογενειών που μένουν πίσω. Ο Αρχιπυροσβέστης που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος ήταν πατέρας τριών παιδιών. Το Κράτος έχει την ελάχιστη υποχρέωση να σταθεί στην οικογένεια αυτή όπως και σε όλες τις οικογένειες πεσόντων ενεργά στο πλευρό τους, αρωγός και συμπαραστάτης με κινήσεις που θα εξειδικεύονται κατά περίσταση, να μην μείνει στα λόγια.

Αυτή η αλληλεγγύη θα είναι το πραγματικό «ευχαριστώ» της Πολιτείας προς τους Ήρωες μας.

*Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος, πολιτευτής της ΝΔ στην Α΄Θεσσαλονίκης

Loading