Νίκος Καραγιαννακίδης: Μετά τα Μνημόνια, ο Αλέξης Τσίπρας θα σκίσει τώρα τις ρήτρες αναπροσαρμογής…

Σχολιάζοντας την εξαγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα πως θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική πρωτοβουλία για τη μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με δημόσια παρέμβαση μου στις 18 Απριλίου είχα επισημάνει πως η ρήτρα αναπροσαρμογής ούτε αυτονόητη είναι, ούτε ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Για να ισχύσει, πρέπει να προβλέπεται σαφώς στη σύμβαση του παρόχου με τον πελάτη. Αν ο καταναλωτής έχει συμφωνήσει σταθερή τιμολόγηση, δεν μπορεί ο πάροχος να του επιβάλει αυξημένη τιμή επειδή η τιμή του ρεύματος ανέβηκε, ούτε βεβαίως έχει δικαίωμα να ζητήσει ο καταναλωτής χαμηλότερη χρέωση, αν πέσει η τιμή του ρεύματος. Στις περιπτώσεις όπου ενώ έχει συμφωνηθεί σταθερή τιμολόγηση, έρχεται η εταιρεία και επιβάλει ρήτρα αναπροσαρμογής, το πρόστιμο στη συγκεκριμένη εταιρεία οφείλει και πρέπει να είναι εξοντωτικό.

Η νομική αυτή θέση που διατύπωσα και βασίζεται στην πραγματικότητα διαφέρει ριζικά από το νέο κρεσέντο λαϊκισμού του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην προσπάθεια του να καρπωθεί πολιτικά τη δικαιολογημένη αγανάκτηση εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, καταφεύγει πάλι στις παλιές δοκιμασμένες συνταγές του 2015. Τότε ήταν τα Μνημόνια που θα τα έσκιζε, θα τα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο. Τα ολέθρια αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι, ένα τρίτο, ολότελα αχρείαστο, το πιο βαρύ Μνημόνιο.

Τώρα βρήκε νέο αφήγημα, τη ρήτρα αναπροσαρμογής και προτρέπει τους πολίτες σε ένα νέο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Το οποίο, είναι βέβαιο, πως θα εγκαταλείψει, όπως εγκατέλειψε εκείνα που πριμοδότησε πολιτικά, από το 2012 έως το 2015, αν ποτέ επιστρέψει στην εξουσία. Η πολιτική εξαπάτηση και η άκρατη δημαγωγία είναι σήματα κατατεθέν στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Ενός ανθρώπου που για μία ακόμη φορά υπόσχεται μαγικές λύσεις, θέλοντας να παρασύρει έναν ολόκληρο λαό στις πολιτικές του χίμαιρες. Αυτοσκοπός για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που κλείνει τα εσωκομματικά του μέτωπα, είναι η επιστροφή στην εξουσία, με φρασεολογία του παρελθόντος, με επένδυση στην όξυνση. Τα πράγματα, όμως, τώρα είναι πραγματικά αλλιώς…»

Δείτε επίσης: O Μητσοτάκης γίνεται ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα μιλήσει στο Κογκρέσο – Επίσημη πρόσκληση Πελόζι