Νίκος Καραγιαννακίδης: Ο Πολακισμός απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία μας

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και π. Υπουργός Παύλος Πολάκης για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, ο δικηγόρος και πολιτευτής  της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόπειρα ευθείας χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που προανήγγειλε το δεξί χέρι του κύριου Τσίπρα πρέπει να αφυπνίσει και να προβληματίσει όλους τους Έλληνες πολίτες. Η απίστευτη εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τον έλεγχο των ¨αρμών της εξουσίας¨ συνεχίζεται και εντείνεται, με τον Πολάκη να απειλεί ευθέως, πως στη ¨δεύτερη φορά Αριστερά πρέπει να είναι αλλιώς¨ και να προαναγγέλει ίδρυση δεύτερης Σχολής Δικαστών αλλά και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για δικαστικούς, προφανώς για αυτούς που ¨δεν θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις¨. Οι λεκτικοί αυτοί τραμπουκισμοί που αμφισβητούν ευθέως την ικανότητα και την επάρκεια των Ελλήνων Λειτουργών της Δικαιοσύνης, Δικαστών και Εισαγγελέων, καταγράφουν απόλυτα τι θα ακολουθήσει αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρεθεί στο μέλλον στην Κυβέρνηση.

Άλλωστε, αν είναι σε κάτι συνεπείς, αυτό είναι πως δεν κρύβουν τις πραγματικές τους προθέσεις. ¨Η κανονικότητα ποτέ δεν ήταν ευκαιρία για την Αριστερά¨ κήρυττε προ μηνών η κα Έφη Αχτσιόγλου και ο Πολάκης την επιβεβαιώνει, αποκαλύπτοντας το σχέδιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επόμενη ημέρα. Την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος με τον πλήρη έλεγχο των θεσμών και την κατάργηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Με δεδομένο πως ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο ανέχεται αλλά και επιδοκιμάζει δια της σιωπής και της μη καταδίκης του τις απειλές Πολάκη, οφείλουμε όλοι οι πολίτες να οχυρώσουμε και να προστατέψουμε τη Δημοκρατία μας απέναντι στην ιδεολογία του Πολακισμού, που συνιστά μέρος της ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιοι ονειρεύονται εκτροπές, ας γνωρίζουν πως θα βρουν απέναντι τους τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω.»

Δείτε επίσης: Δηλώσεις Κυρ. Μητσοτάκη για τον Αλέκο Φασιανό