Νίκος Καραγιαννακίδης στην TV100: Η σταθερότητα θωρακίζεται με την αυτοδυναμία

Προσκεκλημένος του Παναγιώτη Κρινή στην εκπομπή «on line» στην TV100 ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης τόνισε την ανάγκη μιας αυτοδύναμης ΝΔ, ώστε να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της σταθερότητας για τη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραγιαννακίδης εστίασε στα εξής:

Για τα προβλήματα των κυβερνήσεων συνεργασίας:

«Στη Γερμανία όπου η δημοκρατική αστική ευγένεια έχει ρίζες, η συγκυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Οι Γερμανοί αδυνατούν να ακολουθήσουν μία σωστή εθνική πολιτική και συζητούν το ενδεχόμενο προσφυγής εκ νέου στις κάλπες. Στην Βουλγαρία μέσα σε δύο χρόνια έχουν διεξαχθεί πέντε εκλογικές αναμετρήσεις με κυβερνήσεις συνασπισμού. Στην Ελλάδα έχουμε πικρό παράδειγμα από την προηγούμενη κυβέρνηση, που ήταν συμπόρευση δύο κομμάτων ακραίων -αν τη συγκρίνουμε με την παρούσα κυβέρνηση. Ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ διάκειται σαφώς υπέρ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της ακροαριστεράς»

Για το έργο της Νέας Δημοκρατίας:

«Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πετύχαμε ανάπτυξη 6% για το 2022 και 8% για το 2021. Είχαμε ρεκόρ επενδύσεων το 2021 με 6.5 δις για άμεσες ξένες επενδύσεις και 7.5 δις το 2022. Θεαματική ήταν η ενδυνάμωση της εθνικής άμυνας. Δεν έχει ποτέ ενισχυθεί άμυνα κράτους μέλους του ΝΑΤΟ όσο ενισχύθηκε η ελληνική άμυνα με την παραλαβή των υπερσύγχρονων αεροσκαφών Ραφάλ, των φρεγατών, των αρμάτων μάχης που παραλαμβάνουμε. Ουδέποτε ενισχύθηκε τόσο καταλυτικά η χώρα μας στην εξωτερική της πολιτική με συμμαχίες, πετυχαίνοντας τη διπλωματική απομόνωση της Τουρκίας. Βλέπουμε για πρώτη φορά τους γείτονες μας να στέλνουν ευχές για την απελευθέρωση της χώρας. Και γιατί το κάνουν αυτό; Γιατί έχουν απομονωθεί πλήρως και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα οπλικό σύστημα, ούτε βίδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες.»

Η ανάγκη αυτοδυναμίας για τη σταθερότητα της χώρας:

«Εάν συγκρίνουμε τα τέσσερα χρόνια αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεργασίας που υπήρξαν, είναι ξεκάθαρο πως η σταθερότητα θωρακίζεται με την αυτοδυναμία. Ας μη ξεχνάμε, ότι το μεγαλύτερο κριτήριο για να έρθουν ξένα κεφάλαια στη χώρα, ξένα κεφάλαια που θα επενδύσουν για να δώσουν ικανοποιητικούς μισθούς, θα μεγαλώσουν το ΑΕΠ της χώρας, θα αυξήσουν τις τραπεζικές καταθέσεις, απαιτείται σιγουριά, απαιτούνται ξεκάθαρες λύσεις. Και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς αυτοδυναμία. Πάρτε ως παράδειγμα τη λειτουργία μιας εταιρείας. οι τράπεζες εμπιστεύονται εταιρείες οι οποίες έχουν σταθερή μετοχική διάρθρωση. Δεν μπορούν να εμπιστευτούν μία εταιρεία η οποία δεν μπορεί να εκλέξει διοικητικό συμβούλιο ή γίνονται συμφωνίες για το πώς θα είναι το διοικητικό συμβούλιο και ποιοι θα έχουν δικαίωμα ψήφου, ποιοι δε θα έχουν. Εκεί υπάρχει ρευστότητα, άρα ανασφάλεια.»

Δείτε επίσης: Αντίστροφη μέτρηση για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, ανακοινώνονται από Δευτέρα

Loading