Νίκος Καραγιαννακίδης: Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΔΑΕ του κυρίου Ράμμου;

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα της Απογευματινής που αποκαλύπτει πως η Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ ήταν και συνεργάτης Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστή η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη απόλυτου ελέγχου των λεγόμενων ¨αρμών της εξουσίας¨. Τα όσα αποκαλύπτονται από το ρεπορτάζ επιβεβαιώνουν μια καλά συντονισμένη προσπάθεια χειραγώγησης των ανεξάρτητων Αρχών μέσα από το διορισμό φίλα προσκείμενων και πρόθυμων πάντα να βοηθήσουν ¨το κόμμα που έχει ανάγκες¨.

Η Αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ ήταν συνεργάτης του Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά ενώ παλαιότερα (2002 – 2004) είχε εργαστεί και στην ΕΥΠ ως στενή συνεργάτης και νομική σύμβουλος του τότε διοικητή της, πρέσβη Παύλου Αποστολίδη. Σε ότι αφορά στον κύριο Ράμμο, Πρόεδρο της Αρχής, οι προνομιακές σχέσεις που φαίνεται πως διατηρεί με τον Αλέξη Τσίπρα εξηγούνται εύκολα από το γεγονός πως ήταν προσωπική του επιλογή για τη συγκεκριμένη θέση, μετά από πρόταση του κ. Μιχάλη Καλογήρου, νυν διευθυντή του πολιτικού γραφείου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτές οι ¨υπόγειες διαδρομές¨ θα μπορούσαν να εξηγήσουν πολλά σχετικά με δημοσιεύματα και λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αναδεικνύουν όμως παράλληλα και μια θλιβερή, για τους Θεσμούς, πραγματικότητα: Το πώς ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα λειτουργεί με τόσο πολιτικά αδίστακτο τρόπο ώστε να ποδηγετεί μια ανεξάρτητη Αρχή για να επιστρέψει στην εξουσία. Και το ερώτημα που τίθεται είναι σαφές: Λειτουργεί ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ η ΑΔΑΕ του κυρίου Ράμμου ή σέβεται το θεσμικό της ρόλο, το έργο και την αποστολή της; Ο καθένας μπορεί εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματα του».

Δείτε επίσης: ΑΔΑΕ: Αυτοί είναι οι έξι που παρακολουθούσε η ΕΥΠ – Στα άκρα η σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Loading