Νίκος Καραγιαννακίδης: Ζητούν εκλογές αλλά φοβούνται πρόταση μομφής…

Σχολιάζοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τη ψήφιση του Προϋπολογισμού και τα όσα είπε στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας εκλογές, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αφού καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες του Προϋπολογισμού και αφού καταψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες που υπογράψαμε με ΗΠΑ και Γαλλία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το βήμα της Βουλής εκλογές, απορρίπτοντας, όμως, την πρόταση του ΜέΡΑ 25 για την κατάθεση πρότασης μομφής προς την Κυβέρνηση. Ακόμη, αλιεύοντας για μια ακόμη φορά σε θολά νερά, ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν, «να φύγει η Κυβέρνηση των ενόχων και να επιβάλλουν το συνταγματικό τους καθήκον και δικαίωμα», υιοθετώντας με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο τη φρασεολογία των ακραίων, των δήθεν «θεματοφυλάκων του Συντάγματος».

Για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας εδοξάσθη κρυπτόμενος. Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται σκληρά στο διπλό μέτωπο της πανδημίας με την μετάλλαξη Όμικρον να απειλεί και της ακρίβειας που διαλύει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ο πρώην Πρωθυπουργός ζήτησε την προκήρυξη εκλογών για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του που εγκαταλείπουν το ΣΥΡΙΖΑ με προορισμό το ΚΙΝΑΛ, με το φόβο μήπως η πρόταση του γίνει αποδεκτή. Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός της ευθύνης, έχει ως απόλυτη προτεραιότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές τη σταθερότητα και την πολιτική συνέχεια, δεν ανέχεται μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της Πατρίδας, δε συμμετέχει στα εσωκομματικά «παιχνίδια εξουσίας» του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λυπηρό το γεγονός, πως αυτές τις ώρες που απαιτείται εθνική ενότητα, ομοψυχία, ψυχραιμία, σύνεση και χαμηλοί τόνοι ώστε να βγούμε το δυνατόν αλώβητοι από τις Συμπληγάδες, η αξιωματική αντιπολίτευση, κατώτερη των περιστάσεων, τορπιλίζει την κοινή προσπάθεια. Εύχομαι και ελπίζω, να αντιληφθούν κάποτε τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Δείτε επίσης: Γιατί ο Τσίπρας έριξε το γάντι στον Κυρ. Μητσοτάκη και ζήτησε εκλογές