(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νίκος Παππάς: «Ο κ. Χατζηδάκης ομολόγησε ότι oύτε το 2025 προβλέπεται μείωση ΦΠΑ, πλαφόν στα υπερκέρδη, αναμόρφωση φορολογίας»

Κριτική στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τις δηλώσεις που έκανε στο Συνέδριο των Δελφών, ασκεί ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, με ανακοίνωση του και εξηγεί: «Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε από τους Δελφούς ότι του χρόνου θα λάβει μέτρα, τα οποία, όπως προφανώς διαπιστώνει και ο ίδιος, έχει ανάγκη σήμερα (αν όχι από… εχθές) η κοινωνία και η οικονομία».

Γενικεύοντας υποστηρίζει: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ., παραδέχεται λοιπόν ότι ασκεί – και θα συνεχίσει να ασκεί και για τους επόμενους 9 μήνες, τουλάχιστον – μία πολιτική υπέρμετρων επιβαρύνσεων εις βάρος, μεταξύ άλλων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των μισθωτών, των φοιτητών, της αγοράς.

propoli

Μια πολιτική που μόνο στόχο έχει την αφαίμαξη των εισοδημάτων για την αιμοδότηση ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού και για την επίτευξη υψηλών στόχων. Τι άλλο παραδέχεται, έστω και εμμέσως;

Ότι ούτε το 2025 θα ‘χωρέσει’ στην οικονομική της πολιτική η μείωση του ΦΠΑ, η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών και των μεσαζόντων, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα, κ.ά.».

Κλείνοντας υπογραμμίζει: «Ο κ. Χατζηδάκης δεν μίλησε με χρησμούς από τους Δελφούς. Ομολόγησε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που καταπιέζει τους πολλούς και ευνοεί τους λίγους».

Loading