Νίκος Βούτσης: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μέλλον στην πολιτική – Δεν θα πρέπει να δηλώσει ποιον θα στηρίξει» (vid)

Ο Νίκος Βούτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την διαδικασία ανάδειξης αρχηγού.

Για τις εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο κ. Βούτσης και για το εάν ως κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αφήσει πίσω του το «στίγμα» της ριζοσπαστικής αριστεράς.

propoli

«Εξελίσσεται αυτή η διαδικασία με συστηματικό τρόπο, με σοβαρότητα και με τις δυνατόν μεγαλύτερες συμφωνίες. Αυτό έχει δώσει στην κοινή γνώμη της Αριστεράς μία ενθάρρυνση και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να έχει μία προσδοκία ότι θα πάνε καλύτερα τα πράγματα. Δεν είχε ζητηθεί από καμία πλευρά να παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας μετά από μία διπλή εκλογική ήττα, που σαφώς άνοιγε πολλά ζητήματα, δείχνει μία σοβαρότητα σε όλον τον χώρο. Επί της ουσίας, οι δύο υποψηφιότητες που υπάρχουν έως τώρα, πιστεύω ότι έχουν πολύ σοβαρό περιεχόμενο και εναρμονίζονται με τις διαθέσεις που υπάρχουν στην κοινωνία με την Αριστερά. Δεν γνωρίζω ποιες άλλες υποψηφιότητες θα κατατεθούν», είπε αρχικά.

«Από το έδαφος της Αριστεράς, οποιαδήποτε επικοινωνία με τον κόσμο ευρύτερα αλλά και σε πολιτικό επίπεδο είναι κατανοητή για ένα κόμμα το οποίο είναι ακόμα κόμμα διακυβέρνησης και αγώνων, δεν είναι απλώς ένα κόμμα απλώς αγώνων και μαζικών κινημάτων. Έχουν μιλήσει πολλά στελέχη για την ριζοσπαστική Αριστερά. Εμείς κινούμαστε με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου μας που έχουν ήδη συζητηθεί αυτά τα πράγματα», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Για τα στελέχη που «σήκωσαν» το βάρος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και για την υποψηφιότητά τους, ανέφερε πως, «οποιαδήποτε προγραμματική πρόταση είχε τον συλλογικό χαρακτήρα και την συλλογική σφραγίδα. Το γνώριζαν από την πρώτη στιγμή όλα τα στελέχη και ο πρόεδρος του κόμματος. Εκεί, έκαναν τις αξιολογήσεις των θέσεων. Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε την ευθύνη του καθένα, διαφωνώ με τον κ. Σπίρτζη. Το θέμα της οικονομίας είναι κάτι συλλογικό».

Για την δήλωση του κ. Τσακαλώτου «όχι στον λαϊκισμό» και στο ενδεχόμενο να εννοεί τις άστοχες δηλώσεις στελεχών, ο κ. Βούτσης, υποστήριξε πως, «νομίζω πως δεν είναι προσωπική στοχοποίηση, έχει να κάνει με μία από τις πλευρές που σε μία από την εξαγγελία του ονομάτισε ως ”θολό στίγμα”. Εμείς ήμασταν συγκεκριμένοι και στις 2 εκλογές και βλέπετε τώρα πώς λειτουργεί η νέα κυβέρνηση. Το πρόγραμμά μας ήταν ρεαλιστικό. Το θέμα είναι πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, ξαφνικά κάποιοι θυμήθηκαν την φοροδιαφυγή».

«Το κόμμα γνωρίζει ποιόν θα στηρίξω. Ο κ. Τσίπρας δεν θα πρέπει να δηλώσει ποιον θα στηρίξει γιατί έχει πια μεγάλη εμπειρία, και μέλλον στην πολιτική. Από ό,τι δήλωσε θέλει καθαρούς όρους συζήτησης, και η ευθύνη για την επιλογή να είναι αυτού του χώρου», τόνισε κλείνοντας ο κ. Βούτσης.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Loading