Ντ. Μπακογιάννη από Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: «Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός» (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη Θεσσαλονίκη στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου πραγματοποίησε μετά από χρόνια ομιλία η Ντόρα Μπακογιάννη με πλήθος κόσμου να την υποδέχεται θερμά.

Ρεπορτάζ: Μιχαέλα Χατζηπαρασκευά

Ξεκίνησε καταχειροκρουτούμενη από τους παρευρισκόμενους, λέγοντας πως οι νέοι βρήκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό που έψαχναν.

Συνέχισε με τον απολογισμό της τετραετίας που πέρασε, απαριθμώντας τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αρχικά αναφέρθηκε στα γεγονότα του Έβρου, τονίζοντας πως με τη διαχείριση της η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να παραδεχτούν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα.

Για την πανδημία: Επισήμανε ότι παρά τα δύο δύσκολα χρόνια του covid και με ενα Ε. Σ. Υ κατεστραμμένο από τα 10 χρόνια μνημονίων, τα έβγαλαν πέρα με τον διπλασιασμό των ΜΕΘ. Κατάφεραν να στηρίξουν τους εργαζόμενους να δώσουν τις επιστρεπτέες και να κάνουν τα αεροδρόμια της χώρας να λειτουργήσουν άψογα σε αντίθεση με αυτά της Γερμανίας και της Γαλλίας που κατέρρευσαν.

Για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου: «Επί της ουσίας σήμερα ξεκίνησε μια μάχη που θα μας επιτρέψει να έχουμε αυτοδύναμη σταθερή κυβέρνηση. Για πρώτη φορά σε όλα αυτά τα χρόνια ακούω το επιχείρημα ότι η αυτοδυναμία είναι παντοδυναμία. Πάντοτε η Ελλάδα κυβερνούνταν από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Δεν άκουγα κανέναν να μη θέλει να κυβερνήσει με τέτοια ποσοστά. Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Αυτός που στις 25 του μηνός θα δώσει μία ισχυρή πλειοψηφία στη χώρα. Τα πράγματα αλλάζουν στρατηγικά και γεωπολιτικά. Χρειάζεται ένας πρωθυπουργός σαν το Κυριάκο που έχει το κύρος να σηκώσει τηλέφωνο, να μιλάει στο Κογκρέσο, να αναγνωρίζεται από τους Ευρωπαίους και να φέρει 32 δις από το ταμείο ανάκαμψης. Εμπρός στον αγώνα, λίγες μέρες έμειναν ακόμα. Σας θέλω να μην κοιμηθείτε καθόλου. Ένας αγώνας το τελευταίο μίλι για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε. Η κοινωνία δε θέλει τοξικότητα αλλά προοπτική σχέδιο και σταθερότητα. Εμείς αυτό το υποσχόμαστε και εδώ στον Εύοσμο οπου εδώ περιμένουμε τα αποτελέσματα να είναι ακόμα καλύτερα. Να έχουμε συντριπτική διαφορά. Το αξίζει η Θεσσαλονίκη. Το αξίζει με το μετρό που θα έρθει, με όλα τα έργα υποδομής, Θεσσαλονίκη η πρωτεύουσα της καινοτομίας».

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι υποψήφιοι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, Άννα Ευθυμίου, Στράτος Σιμόπουλος, Δημήτρης Βενιέρης, Δημήτρης Κούβελας, Βασίλης Ανδρεάδης, Σουλτάνα Κιουμουρτζίδου και η Φωτεινή Δεβετζή, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, η υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Μαρία Μανούκα, και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση MRB: Αυτοδυναμία για ΝΔ με προβάδισμα 21,2 μονάδων – Επτακομματική Βουλή

Loading