Ντ. Μπακογιάννη: Υποχρεωτική η 3η δόση για τους άνω των 60, αλλιώς να μην ισχύει το πιστοποιητικό

Η πρώην υπουργός απηύθυνε νέα έκκληση στους άνω των 60 να εμβολιαστούν με την τρίτη δόση – Τι είπε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

«Η τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 πρέπει να είναι υποχρεωτική. Τέλος. Δεν θα υπάρχει πιστοποιητικό το οποίο να ισχύει εάν είσαι άνω των 60 και δεν έχεις κάνει την τρίτη δόση», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης» με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

propoli

Απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι άνω των 60 – «στη δική μου ηλικία», όπως είπε – να κάνουν το ταχύτερο δυνατόν την τρίτη δόση, καθώς «στους 2 μήνες δεν έχουν καμία προστασία». «Λέω το προσωπικό μου για να τους πείσω όσο μπορώ. Εγώ στους 2 μήνες είχα μηδενική προστασία, μετά το τρίτο εμβόλιο έχω 96%. Είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο τουλάχιστον για τους άνω των 60, η τρίτη δόση», ανέφερε.

Επιπλέον απηύθυνε νέα έκκληση προς όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην ίδια ηλικία και αρνούνται να εμβολιαστούν. «Σήμερα στα νοσοκομεία υπάρχουν άνθρωποι που ανακαλύπτουν ότι έχουν καρκίνο. Όταν τους λένε ότι έχουν καρκίνο και πρέπει να κάνουν μια χημειοθεραπεία διότι καταλαβαίνουν ότι είναι μια αρρώστια από την οποία κινδυνεύουν να πεθάνουν, κάνουν τις χημειοθεραπείες τους, με φάρμακα πάρα πολύ δυνατά και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Αρνούνται το εμβόλιο που έχουν κάνει 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, το οποίο έχει ελεγχθεί περισσότερο από όλα τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδάκια μας χωρίς να ρωτήσουμε και δεν έχουμε παιδική θνησιμότητα και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο το οποίο είναι το Α και το Ω για τη δική τους προστασία», επεσήμανε, λέγοντας ότι οι καρκινοπαθείς δίνουν διμέτωπο αγώνα.

«Πρέπει να το κάνουν οι άνθρωποι που έχουν αυτοάνοσα. Κάνω έκκληση γιατί ζω αυτή την κατάσταση και είναι πάρα πολύ σημαντικό να προστατεύσουν τη ζωή τους. Όταν σου έρθει το πρόβλημα δέχεσαι τον γιατρό ο οποίος σου λέει “κάνε το Α, κάνε το Β” γιατί εκείνη την ώρα καταλαβαίνεις ότι θέλεις να ζήσεις. Ε, για όνομα του Θεού, ας κάνουν το  εμβόλιο αυτή τη στιγμή, διότι αυτό είναι το μόνο που θα τους προστατεύσει αυτή τη στιγμή για να μην μπουν αύριο σε ΜΕΘ. Δεν είναι ώρα για πείσματα, είναι ώρα να ακούσουμε και δεχθούμε την επιστήμη. Ας μην κάνουμε “ταρζανιές” που τελικά θα γυρίζουν εις βάρος της δικής μας υγείας και της υγείας των ανθρώπων που αγαπάμε», υπογράμμισε η ίδια..

Αναφορικά με τον επόπτη Υγείας που φέρεται να παρότρυνε 51χρονη γυναίκα – η οποία πέθανε από κορονοϊό – να μην εμβολιαστεί και να μην διασωληνωθεί, η κυρία Μπακογιάννη είπε ότι πρέπει να τεθεί άμεσα σε διαθεσιμότητα και να προχωρήσουν οι διαδικασίες απόλυσης. Ζήτησε «να σταματήσει να πληρώνονται από τον Έλληνα φορολογούμενο» και να «κατηγορηθεί με πολύ βαριές κατηγορίες».

«Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία»

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, η πρώην υπουργός χαρακτήρισε άδικες τις κατηγορίες κατά της χώρας μας. «Λόγω Κρήτης έζησα την περιπέτεια ανθρώπων πάνω σε τούρκικο πλοίο, με τούρκικη σημαία, το οποίο εμφανίστηκε και αρνήθηκαν να το πάρουν πίσω οι Τούρκοι, ο “ευαίσθητος” Ερντογάν που νοιάζεται για τους μουσουλμάνους ανά τον κόσμο κτλ. Tελικώς οι άνθρωποι στο πλοίο διεσώθησαν από το ελληνικό Λιμενικό. Το ελληνικό Λιμενικό σώζει ζωές. Αλλά δεν επιτρέπει βεβαίως τη μαζική εργαλειοποίηση μεταναστών δια των τούρκων δουλεμπόρων, οι οποίοι έρχονται συνοδευόμενοι πολλές φορές από τουρκικές ακταιωρούς»,  διευκρίνισε.

Τόνισε ότι πρέπει να είναι σαφές το μήνυμα προς την Άγκυρα, καθώς «ο Έβρος είναι πλήρως θωρακισμένος, ο ελληνικός στρατός και το ελληνικό λιμενικό έχουν κάνει “θαύματα με ανθρωπιά”, δηλαδή δεν έχουν αφήσει κανέναν μέσα στη θάλασσα, πολλές φορές διακινδυνεύοντας τη δική τους ζωή για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές μέσα από τη θάλασσα. Άλλο αυτό που είναι ανθρώπινο καθήκον μας και δεν το συζητάμε, και άλλο να επιτρέψουμε  σε αυτές τις κυβερνήσεις και στα οργανωμένα κυκλώματα δουλεμπορίας να ανθίζουν και να λουλουδίζουν».

Έκανε λόγο για ανθρώπους που δεν είναι πρόσφυγες, αναφέροντας μια είδηση από τους New York Times για έναν 20χρονο από το κουρδικό Ιράκ που είναι η πιο σταθερή περιοχή του Ιράκ, και ο οποίος «είπε στη μάνα του ότι θέλει να φύγει για να αποκτήσει αυτοκίνητο και μια καλύτερη ζωή. Το σέβομαι, απλώς η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει αποδέκτης όλων των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα οικονομικό σε αυτό τον κόσμο».

Ο Λουκασένκο ακολουθεί τα βήματα του Ερντογάν

«Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια πάρα πολύ μεγάλη κρίση. Ο Ερντογάν έχοντας εργαλειοποιήσει πρώτος τους μετανάστες στον Έβρο έδωσε “μαθήματα” κακής συμπεριφοράς σε όλους τους αυταρχικούς ηγέτες. Χρησιμοποιώντας τους μετανάστες στον Έβρο, προσπάθησε να πιέσει την Ευρώπη. Τότε καταφέραμε η απάντηση της Ευρώπης να είναι μία και ενιαία. Για πρώτη φορά τα ελληνικά σύνορα αναγνωρίστηκαν ουσιαστικά και όχι θεωρητικά, ως ευρωπαϊκά σύνορα. Το παράδειγμα του Ερντογάν άρεσε πολύ στον κ. Λουκασένκο, ο οποίος πίστεψε- όπως και ο Ερντογάν – ότι θα μπορεί να εργαλειοποιήσει τους μετανάστες, να πιέσει την Ευρώπη και δια αυτού του τρόπου να υπάρχει μια διαφορετική συμπεριφορά έναντι της Λευκορωσίας. Θα αποτύχει και ο κ. Λουκασένκο στην προσπάθειά του», υπογράμμισε η κυρία Μπακογιάννη.

«Αλλά βεβαίως, η Ευρώπη πλέον πρέπει να λάβει μέτρα τα οποία να είναι πολύ πιο ουσιαστικά και αποφασιστικά. Διότι το να παίζεις με τις ζωές αυτών των φουκαράδων ανθρώπων οι οποίοι ψάχνουν για ένα καλύτερο αύριο με τα παιδάκια στους μείον 10 βαθμούς Κελσίου, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανέναν άνθρωπο σήμερα», συμπλήμρωσε.

Η βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι γίνεται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη Λευκορωσία, για να αποφύγουν το μεγάλο θέμα των δυο περιφερειών της Ουκρανίας. Μίλησε για τις 2 ρωσόφωνες περιοχές στην Ουκρανία, οι οποίες οικονομικά και διοικητικά έχουν πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία, τροφοδοτούνται από τη Ρωσία. «Είναι ένα ιδιαίτερο και προβληματικό καθεστώς. Μετά την Κριμαία, αυτές οι περιφέρεις θα αποτελέσουν το μήλο της έριδος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Άρα εκεί τα πράγματα θα είναι πολύ σοβαρά και θα πρέπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο να είμαστε έτοιμοι για να δούμε τι θα κάνουμε», εξήγησε η ίδια.

«Το συμπέρασμα είναι ότι η Ευρώπη βρίσκεται στην ανάγκη να λάβει πάρα πολύ σοβαρές αποφάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην επίδειξη αποφασιστικότητας από την ΕΕ. Διότι αρχίζουν και ανθίζουν αυταρχικά καθεστώτα, τα οποία πόρρω απέχουν από οποιαδήποτε δημοκρατία ευρωπαϊκή, και αυτά δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό. Μαυρίζει η ψυχή μου κάθε βράδυ. Βλέπω δελτία ειδήσεων σε ξένα Μέσα και αρρωσταίνω. Είναι τρομερό πράγμα να τάζεις το όνειρο στους ανθρώπους και μετά να τους έχεις μέσα στα δάση να ξεπαγιάζουν και να αφήνεις τις εγκύους να αποβάλλουν. Αυτό το πράγμα δεν αντέχεται. Δεν έχει δικαίωμα κανένας ηγέτης στον κόσμο να χρησιμοποιεί τον ανθρώπινο πόνο για μικροπολιτικά και μικρο-εθνικά παιχνίδια», επεσήμανε η κυρία Μπακογιάννη.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Αν δεν στείλεις σαφές μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορά σου, περισσότεροι θα μπαίνουν παράτυπα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

Loading