Ντράγκι προς Βατικανό: Το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό

Αυτή την περίοδο συζητείται στο κοινοβούλιο της Ρώμης το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας – Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απάντησε άμεσα στο Βατικανό, το οποίο ζήτησε χθες την μερική αλλαγή του σχεδίου νόμου κατά της ομοφοβίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε «Το ιταλικό κράτος είναι κοσμικό και όχι θρησκευτικό, το κοινοβούλιο είναι ελεύθερο να προχωρεί σε συζητήσεις. Το πολίτευμά μας περιέχει κάθε εγγύηση ώστε να επαληθεύεται ότι όλοι οι νόμοι σέβονται πάντα τις συνταγματικές αρχές και τις διεθνείς δεσμεύσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το Σύμφωνο με την Εκκλησία».

«Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να αναφερθεί στην ουσία της συζήτησης. Αυτή είναι η φάση του κοινοβουλίου, όχι της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός.

Η κεντροαριστερά και τα Πέντε Αστέρια θα προσπαθήσουν, τώρα, να επισπεύσουν την όλη διαδικασία έγκριση του «νόμου Τζαν» κατά της τρανσφοβίας και της ομοφοβίας, στην γερουσία της Ρώμης, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές.

Επρόκειτο να ζητήσουν, να ψηφιστεί άμεσα το ίδιο κείμενο που ενέκρινε ήδη η βουλή, έστω και αν η τελική υπερψήφιση από τους γερουσιαστές, βάσει των πολιτικών ισορροπιών, δεν θεωρείται δεδομένη.

Δείτε επίσης: Θρίλερ στην Ιταλία: Παιδί δυο ετών εξαφανίσθηκε από το σπίτι του – Εκατοντάδες εθελοντές στην προσπάθεια εντοπισμού του

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ