Ο ανασχηματισμός για τα… μάτια του Κέντρου και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον
(ΤΑΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο ανασχηματισμός για τα… μάτια του Κέντρου και η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον

Το 14ο Συνέδριο τελείωσε, σύνεδροι και παρατηρητές χειροκρότησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς και τους βουλευτές του κόμματος, όμως τα δύσκολα επιστρέφουν στην καθημερινότητα της Κυβέρνησης. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει ανάγκη ένα φρεσκάρισμα. Γι’ αυτό επανέρχεται στο τραπέζι η σκέψη να γίνει ένας ανασχηματισμός που θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της Κυβέρνησης. Οι όποιες αλλαγές γίνουν, όμως, θα έχουν άρωμα Κέντρου, με τις όποιες εξελίξεις να μετατίθενται για μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον.

Με λίγα λόγια όσοι περιμένουν ότι ο ανασχηματισμός θα έχει κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά κάνουν λάθος! Διότι, πολύ απλά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να εντάξει στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικά πρόσωπα εκτός της κοινοβουλευτικής του ομάδας, τα οποία θα προέρχονται από τον χώρο του Κέντρου.

Ποιοι «ράβουν» υπουργικό κουστούμι

Η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο Γιάννης Μανιάτης παραμένουν πάντα στα υπόψιν του Μεγάρου Μαξίμου. Άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδειξε με τις δημόσιες παρεμβάσεις του ότι ποντάρει πολλά στους κεντρώους για να επιτύχει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές που μπορεί να γίνουν είτε σε 5 μήνες, είτε σε 12 μήνες.

Η αλήθεια είναι ότι τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου έχει αλλάξει καθώς παρέλαβαν στοιχεία από νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι σιγά σιγά το κλίμα αλλάζει και πάλι υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Κάτι τα μέτρα που ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι το εκρηκτικό ξεκίνημα του τουρισμού, βοηθούν στην ψυχολογία του κόσμου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να «τσιμπάει» νούμερα και η κυβέρνηση.

Το τέλος του καθεστώτος δημοσιονομικής πειθαρχίας

Σε επίπεδο οικονομίας η προσοχή του πρωθυπουργού στρέφεται στο Eurogroup του Ιουνίου όπου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Εφόσον επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος θα φύγει ένα μεγάλο αγκάθι  που πλήγωνε την εικόνα της χώρας και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να πανηγυρίσει δικαιωματικά την επίτευξη δημοσιονομικής ισορροπίας, την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και κατ’ επέκταση τη βελτίωση των επενδυτικών δεικτών.

«Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας το σχετικό τόνο. 

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης στα Εμιράτα: Στόχος…η εμβάθυνση των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο

 

Loading

Play