Ο Αντώνης Σαουλίδης στην politic: «Ο Ν. Ανδρουλάκης δεν ήρθε για να χρησιμοποιήσει το κρατικό χρήμα για τις προσωπικές του φιλοδοξίες»

Ο Αντώνης Σαουλίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ και δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης Συκεών, μιλά στην politic για την προσπάθεια της αυτο-οργάνωσης και για τις πολιτικές προτεραιότητες του προγράμματος του κόμματος, οι οποίες βασίζονται σε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος με αξιοκρατική λειτουργία και εσωτερική διαφάνεια.

Ο κ. Αντώνης Σαουλίδης σχολιάζοντας το νέο πακέτο μέτρων της τάξης του 1,1δις που εξήγγειλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας, δήλωσε ότι τα μέτρα δεν έχουν ικανοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας, είναι μέτρα τα οποία ελήφθησαν καθυστερημένα και δεν επαρκούν για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

«Θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ασπιρίνη στην ασθένεια την οποία αντιμετωπίζει η πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αισχροκέρδεια από το ίδιο το κράτος, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γενικό λογιστήριο του κράτους, μόνο κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2021 υπερέβη κατά 1,1 δις τις προβλέψεις σε έσοδα από το ΦΠΑ και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, επομένως το κράτος επιστρέφει σήμερα αυτά που άρπαξε από τον ελληνικό λαό», επισημαίνει ο κ. Σαουλίδης και προσθέτει «Ο Πρόεδρός μας Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει εδώ και καιρό για μια κρίση οικονομική, για μια ακρίβεια και αισχροκέρδεια που δεν καθορίζεται από εξωτερικούς όρους, έχει να κάνει με το ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πράττει αυτά που έχει τη δυνατότητα. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου ανάπτυξης από το καλοκαίρι μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες δεν είχε κάνει κανένα απολύτως έλεγχο γιατί η ίδια η κυβέρνηση δεν αποδεχόταν ότι υπάρχει αισχροκέρδεια».

«Ο κόσμος είναι δίπλα μας, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε»

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έντονη φημολογία περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ο κ. Σαουλίδης αναφέρει ότι η συζήτηση των εκλογών ουσιαστικά αποπροσανατολίζει την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα: «Η κυβέρνηση προσπαθεί επικοινωνιακά να αλλάξει την ατζέντα. Το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο και αποδεικνύεται και από τα δημοσκοπικά εργαλεία, ο κόσμος είναι δίπλα μας, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ο κόσμος έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε εμάς».

Όσον αφορά την ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ ο κ. Σαουλίδης τονίζει ότι η απάντηση έχει δοθεί προεκλογικά από το Νίκο Ανδρουλάκη: «Το ΠΑΣΟΚ θα έχει κλειστή την πόρτα για όλους αυτούς οι οποίοι πήδηξαν από το καράβι για να διεκδικήσουν η να καταλάβουν μια θέση εξουσίας σε κάποιο άλλο κόμμα. Αυτές οι αξίες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τις δικές μας σοσιαλδημοκρατικές αρχές. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους αυτούς που έφυγαν γιατί είδαν μια διαφορετική πολιτική επιλογή ψήφισαν κάτι διαφορετικό, να επιστρέψουν γιατί η δική μας πρόταση δεν ακούγεται απλά όμορφα, είναι μια πρόταση ρεαλιστική, υπάρχει ένα σχέδιο για προοδευτική διακυβέρνηση και βεβαίως αυτό το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο».

Ο κ. Σαουλίδης εξηγεί παράλληλα πως τα ποσοστά της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις βασίζονται στην συγκυρία του πολέμου: «Ο πόλεμος οδηγεί σε μια φοβία και συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από την υπάρχουσα εξουσία, ο κόσμος δεν επιθυμεί μεταβολές, αναζητεί μια σταθερότητα. Νομίζω αυτό είναι μια συγκυριακή εικόνα, όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, το ΠΑΣΟΚ θα δείξει τις πραγματικές του δυνάμεις στην κοινωνία».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης δε δυσκολεύτηκε να βρει απάντηση στην ερώτηση σχετικά με τα χρέη του κόμματος»

Στην ερώτηση αν ο Νίκος Ανδρουλάκης δυσκολεύτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του να απαντήσει στο ζήτημα σχετικά με το ύψος των χρεών του κόμματος ο κ. Σαουλίδης ξεκαθαρίζει: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης δε θεωρώ ότι δυσκολεύτηκε να βρει απάντηση σε αυτό το ερώτημα γιατί δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δημιουργία αυτών των χρεών. Έρχεται να βάλει τάξη στη λειτουργία του κόμματος αλλά και σε συμπεριφορές και νοοτροπίες που έχουν κάποια στελέχη του κόμματος. Ο κόσμος βλέποντας αυτή τη νέα αρχή θα τον εμπιστευτεί γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήρθε για να χρησιμοποιήσει το κρατικό χρήμα για να υλοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Είναι εδώ για να δώσει μια διέξοδο, να δώσει μία ελπίδα. Είναι άδικο για έναν άνθρωπο ο οποίος ανέλαβε τους τελευταίους τρεις μήνες, ο οποίος δε διοίκησε το κόμμα τις περιόδους που ασκούσε κυβερνητικά χρέη να του αποδίδουν όλο αυτό τον αρνητισμό».

«Αν μου ζητηθεί δηλώνω “παρών” για τη μάχη του σταυρού στην Α’ Θεσσαλονίκης»

«Η σχέση μου με τους Θεσσαλονικείς είναι μία σχέση ζωής, δεν έχουμε χωρίσει ποτέ, συνεχίζουμε να συμπορευόμαστε με ξεκάθαρες και τίμιες σχέσεις. Όλα αυτά τίθενται στη διακριτική ευχέρεια του προέδρου και των συλλογικών μας οργάνων. Αν κριθεί ότι μπορώ να προσφέρω στην επίτευξη των στόχων με μεγάλη χαρά θα δώσω και εγώ το “παρών”. Θα συμμετάσχω αν μου ζητηθεί στη μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης που κάνει το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ», δηλώνει ο κ. Σαουλίδης.

Κλείνοντας, σύμφωνα με τον κ. Σαουλίδη, η κυβέρνηση δεν έχει πράξει σχεδόν τίποτα για τη Θεσσαλονίκη: «Η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να έχει τα χρόνια προβλήματά της, έχει αστικές συγκοινωνίες που δεν εξυπηρετούν κανέναν, έχει έναν ρόλο στα Βαλκάνια ο οποίος είναι ρόλος παρία, έχει μια μεγάλη πανεπιστημιακή μονάδα η οποία έχει ελάχιστη συμμετοχή στη διαδικασία της έρευνας και της σύνδεσης με την αγορά, η αποβιομηχάνιση της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, η ανεργία είναι στα ύψη. Για την κυβέρνηση, η Θεσσαλονίκη είναι μία ακόμη επικοινωνιακή διαχείριση».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Φέτος υποδεχόμαστε την εθνική επέτειο με μόνη βεβαιότητα την αβεβαιότητα ενός πολέμου