Ο Χρήστος Σπίρτζης στο Politic.gr: «Με το περιστατικό στο Πέραμα αποδείχθηκε το ξεχαρβάλωμα της Ελληνικής Αστυνομίας» (vid)

O βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για την εκδήλωση με θέμα την «Η επάνοδο της ακροδεξιάς» – Μίλησε στο Politic.gr για την επανεμφάνιση ακροδεξιών στοιχείων, τα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης αλλά και την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Παναγιωτίδης

Αρχικά όσον αφορά το περιστατικό με την καταδίωξη στο Πέραμα και τον θάνατο του 18χρονου Ρομά: «Αποδείχθηκε το ξεχαρβάλωμα της Ελληνικής Αστυνομίας, η κυβέρνηση παραδέχθηκε μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι οι Ειδικοί Φρουροί είναι ανεκπαίδευτοι. Ακροδεξιές αντιλήψεις επικρατούν στην ΕΛΑΣ. Πλήρη αποτυχία της πολιτικής Μητσοτάκη»

Για τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου: «Δεν έχουμε επάνοδο της ακροδεξιάς, έχουμε όμως μια προσπάθεια για μια οργανωμένη επανεμφάνιση της. Η πολιτική της κυβέρνησης ωθεί συμπολίτες μας στο κοινωνικό περιθώριο όπου βρίσκουν γόνιμο έδαφος ακροδεξιές αντιλήψεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδεικνύει ανοχή σε ακροδεξιά στοιχεία»

Τέλος, όσον αφορά το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα σώματα ασφαλείας: «Πρόκειται για ένα ευρύ πλάνο που συνοοψίζεται στο ότι ο προσανατολισμός της ΕΛΑΣ είναι στην πραγματική ασφάλεια και όχι στην καταστολή»

Δείτε ολόκληρες τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης: Το Politic.gr στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επάνοδο της ακροδεξιάς (pics & vids)

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr