(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο διμέτωπος αγώνας Μητσοτάκη με τις ΗΠΑ και τους αγρότες

Το πολιτικό διαζύγιο με τους αγρότες – Το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ

Διμέτωπος είναι ο πολιτικός αγώνας που δίνει τις τελευταίες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου, αφού από τη μια προετοιμάζει το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στις 27 Μαρτίου και από την άλλη αναζητά απεγνωσμένα λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους αγρότες.

propoli

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις 27 Μαρτίου και η διαφαινόμενη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν είναι η μια πτυχή του πολιτικού σχεδιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία θα επισφραγίσει το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, γεγονός που οδηγεί στη στρατιωτική θωράκιση της πατρίδας μας και την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητάς της.

Με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, η επίσημη αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για την προμήθεια των F-35, μαζί με την ταυτόχρονη παραχώρηση ενός πολύ σημαντικού πακέτου δωρεάν στρατιωτικού υλικού από το αμερικανικό απόθεμα – που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερις φρεγάτες LCS, δύο μεταγωγικά C-130, 60 θωρακισμένα οχήματα μάχης, περιπολικά πλοία – προς την Ελλάδα αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” προς την Ελλάδα και την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή, του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας, καθώς και ενός απαραίτητου και αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου που επέδειξε σοβαρότητα, συνέπεια και συμμαχικό πνεύμα στην αντιμετώπιση όλων των μεγάλων κρίσεων των τελευταίων ετών.

Όπως τονίζουν, επίσης, οι ίδιες πηγές, η εξέλιξη αυτή επισφραγίζει και εδραιώνει το ιστορικά υψηλό των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και αποδεικνύει στην πράξη ότι η ελληνοαμερικανική στρατηγική σχέση και αμυντική συνεργασία είναι αυτόνομη και δεν ετεροπροσδιορίζεται. Η σχέση με τις ΗΠΑ είναι αυτοτελής και ανεξάρτητη από σχέσεις με άλλες χώρες και το πέρασμα στα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Το πολιτικό διαζύγιο με τους αγρότες

Στο μέτωπο των αγροτικών κινητοποιήσεων, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα κάνουν λόγο για μειωμένες επιδοτήσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφικές πλημμύρες. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση απαντά ότι ακούει συνεχώς, συστηματικά και με προσοχή τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων,  τα σταχυολογεί  και με βάση τα δεδομένα προχωρά σε συγκεκριμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν ότι οι ανησυχίες των αγροτών είναι εύλογες καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι αυτός που πλήττεται άμεσα από τα καταστροφικά φαινόμενα. Ωστόσο, προσθέτουν ότι “η πόρτα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως και όλων των συναρμόδιων Υπουργείων είναι ανοιχτή.  Γνωρίζει ο αγροτικός κόσμος ότι η Κυβέρνηση αυτή δεν κλείνει τα αυτιά της, δεν κλείνει τα μάτια της σε αυτό το οποίο τους συνέβη, ειδικά στη Θεσσαλία. 

Δείτε επίσης: Στο νοσοκομείο νεαρή γυναίκα μετά από φωτιά στο διαμέρισμά της στη Θεσσαλονίκη

Loading