Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφθηκε το Ελ Αλαμέιν για δεύτερη μέρα προκειμένου να συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρέτεινε την παραμονή του στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Σάμεχ Σούκρυ.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών προσκάλεσε τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις συνομιλίες με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, να παρατείνει τη διαμονή του στην Αίγυπτο για ακόμη μία μέρα, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες Ελλάδας – Αιγύπτου σε επίπεδο Υπουργών εξωτερικών.

propoli

Το πρωί της Παρασκευή ο Σάμεχ Σούκρυ και ο Γιώργος Γεραπετρίτης συμμετέχουν σε πρωινό εργασίας. Οι σημερινές συνομιλίες εστιάζουν στο follow up όσων συζητήθηκαν χθες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Η αιγυπτιακή πλευρά εκτιμά ιδιαίτερα τη συμβολή της Ελλάδας στην κατανόηση των αιγυπτιακών θέσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σημερινή συνάντηση σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qaheera, ενώ παραχώρησε χωριστή συνέντευξη στο Alghat, αραβικό τηλεοπτικό κανάλι με εμβέλεια σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης παρουσίασε στα αραβικά τηλεοπτικά δίκτυα εκτενώς τις θέσεις της Ελλάδας για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου και για τα σημαντικότερα περιφερειακά και διεθνή θέματα (εξελίξεις σε Λιβύη, Νίγηρα, Σουδάν, Ουκρανία, κλιματική κρίση, παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία).

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Θεσπίζουμε τη δυνατότητα εργαζομένου να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading