( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέπτεται τη Ραμάλα αύριο Πέμπτη

Έκτακτη επίσκεψη στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη (16.11.2023) ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Ριάντ αλ-Μαλίκι και θα γίνει δεκτός από τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό, Μοχάμαντ Σταγιέχ».

propoli

Στόχος της συνάντησης είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων καθώς η Ελλάδα είναι υπέρ των ανθρωπιστικών παύσεων.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, την περασμένη Δευτέρα (13.11.2023) εισηγήθηκε άμεση ανθρωπιστική παύση, η οποία θα επιτρέψει την περίθαλψη τραυματιών και – όπου χρειάζεται – τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία εκτός Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Επίσης, πρότεινε την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση των βασικών δικτύων και την εξασφάλιση των βασικών αγαθών.

Ακόμα είχε τονίσει ότι οι ίδιες αρχές πρέπει να εφαρμόζονται σε όλες τις περιπτώσεις επιθετικότητας, προσβολής της κυριαρχίας και τρομοκρατίας.

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων, έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής ροή βοήθειας. Σημείωσε, επίσης, τη σημασία εγκατάστασης κέντρων αφαλάτωσης για τη μαζική παραγωγή πόσιμου νερού.

Είναι αντιληπτό, δήλωσε, ότι η ανθρωπιστική παύση δεν είναι αρκετή, ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία και ρεαλιστική σε αυτή τη φάση, έστω και μικρής κλίμακας. Θα μπορούσε, κατέληξε, να δημιουργήσει μια δυναμική για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Δείτε επίσης: Ακρίβεια: Κόστος εργασίας και περιθώρια κέρδους πυροδοτούν τις αυξημένες τιμές

Loading