Ο Γιώργος Παπανδρέου για την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη

Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 200 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιμελητηρίων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και άλλες χώρες της περιοχής. 

Ο πρώην Πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο περιφερειακό φόρουμ για τη διασυνοριακή συνεργασία στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη, που διοργάνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΙΚΑΣ, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας, στη Βουλγαρία.

propoli

Στην ομιλία του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ρόλο των δήμων, των περιφερειών, των επιμελητηρίων, των πανεπιστημίων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στη διασυνοριακή συνεργασία, ως μέσου προώθησης της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων, όπως η ενεργειακή, η κλιματική και η υγειονομική κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι η συνεργασία αυτή μπορεί να συμβάλει στο σταδιακό περιορισμό των εθνοτικών στερεοτύπων και συνεπώς, στην άμβλυνση των νοσηρών εθνικισμών στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Υπογράμμισε επίσης, ότι η προώθηση μιας θετικής ατζέντας που θα προωθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, έναν στόχο που η Ελλάδα αλλά και ο ίδιος προσωπικά, μέσα από το Συμβούλιο της Ευρώπης, προωθεί και υποστηρίζει δυναμικά.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί τη μνήμη του ελληνικού λαού» 

Loading

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com