ΙΝΤΙΜΕ

“O ISIS ήθελε να στρατολογήσει μουσουλμάνους της Θράκης”

«Ο ΙSIS επιχείρησε αλλά δεν μπόρεσε να στρατολογήσει ούτε ένα μουσουλμάνο από τη Θράκη» αποκάλυψε στον flash99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοί» ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Όπως είπε «Επιχειρήθηκε ουκ ολίγες φορές κυρίως από τα ρεύματα των παρανόμων μεταναστών που διέρχονται από εδώ υπάρχουν και άνθρωποι που πήγαν να προσεγγίσουν σκοπίμως και τη μουσουλμανική κοινότητα, τα τζαμιά τους ανθρώπους που ζουν εδώ. Και εισέπραξαν άρνηση για ένα πολύ απλό λόγο. Γιατί η φιλήσυχη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης νιώθει απολύτως ενταγμένη στο ελληνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

propoli

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης είπε πως ο Ερντογάν μετατρέπει την αμηχανία  του σε προκλητικότητα. Όπως εκτίμησε στόχος του τούρκου προέδρου είναι να δημιουργήσει μία τεχνητή ένταση για να προσπαθήσει να παράξει ένα ad hoc Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της θάλασσας. «Αν εφαρμοστούν οι κανόνες της θάλασσας όπως ισχύουν τότε εκ των πραγμάτων η Τουρκία φυλακίζεται στη γεωγραφία και στο Διεθνές Δίκαιο. Δημιουργεί λοιπόν τεχνητή ένταση για να σύρει και την Ελλάδα και γενικότερα το διεθνή παράγοντα σε ένα διάλογο από τον οποίον φιλοδοξεί να γεννήσει ένα Δίκαιο που θα βολεύει στην Τουρκία».

Όπως πρόσθεσε: «Εδώ δεν δοκιμάζεται μόνο η αξιοπιστία και η συνέπεια της Ελλάδας αλλά δοκιμάζεται και η αξιοπιστία και το κύρος και των διεθνών οργανισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ή θα υπάρξουν κανόνες που θα ρυθμίσουν ειρηνικά και δημιουργικά τη σχέση μεταξύ των κρατών και το διεθνές δίκαιο θα αποτελέσει τη βάση για επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν ή διαφορετικά θα μπούμε σε μία άναρχη κατάσταση όπου η Τουρκία επιδιώκοντας να επιβληθεί ως περιφερειακή δύναμη δεν θα σέβεται τα γύρω κράτη και θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην περιοχή όπως πήγε να κάνει και στη Συρία».

Ο κ. Στυλιανίδης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας πως «Η Ελλάδα έχει σηκώσει βάρος μεγαλύτερο των δυνατοτήτων της διότι μόνη με κόστος που επωμίζεται ο Έλληνας πολίτης υπερασπίζεται τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα και αναχαιτίζει ροές οι οποίες δεν έχουν στόχο να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να φτάσουν στη Γερμανία στη Γαλλία και αλλού. Υπό αυτή την έννοια πρέπει οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η Τουρκία το χρησιμοποιεί αυτό το εργαλείο και γιατί έχει εσωτερική πίεση η ίδια- 4 εκατ. λένε πως είναι οι μετανάστες και πρόσφυγες μέσα στην επικράτεια της- αλλά και για να μπορέσει να δημιουργήσει τα αποτελέσματα που θέλει στην ευρύτερη περιοχή».

«Εμείς θεωρούμε πως θα πρέπει να αποφασίσουμε τη σωστή πολιτική που αυτή γίνεται από αυτή την κυβέρνηση και λέω από αυτή την κυβέρνηση διότι κατά το παρελθόν θυμίζω οι δηλώσεις της προηγουμένης κυβέρνησης ενθάρρυναν αντί να αποθαρρύνουν τις ροές και δε λειτουργήσαν με τρόπο τα αποτελέσματα από εκείνη την πολιτική τώρα φαίνονται.

Σε ερώτηση για το αν η ΝΔ πετύχει στην προσπάθεια εθνικής ανασυγκρότησης απάντησε πως «Αν δεν το πίστευα δεν θα υπηρετούσα τη ΝΔ. Θεωρώ ότι η παράταξη αυτή είναι ταυτισμένη με τις πιο σημαντικές εθνικές επιλογές» και συμπλήρωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεκίνησε καλά, γρήγορα και αποτελεσματικά ότι έχει σχέδιο».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τη δήλωση Γεωργιάδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να κάνει κριτική απάντησε πως ο ίδιος δεν αρνείται την κριτική, αλλά την επιδιώκει γιατί πιστεύει «πως η υπεροχή μας είναι η σύγκριση. Να δούμε ο καθένας τί έκανε, τί επιδίωξε να κάνει και τί πέτυχε. Σε αυτή τη σύγκριση αν και είναι νωρίς ακόμα εκτιμώ ότι παίρνουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από το ΣΥΡΙΖΑ».

‘Οσον αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε πως η απόφαση περί των προσώπων ανήκει στον πρωθυπουργό και πως «αυτός θα δώσει τον τόνο και τη φιλοσοφία που αντιλαμβάνεται ο ίδιος  τον ρόλο του νέου προέδρου της Δημοκρατίας» ενώ χαρακτήρισε σημαντικό ότι με τη Συνταγματική Αναθεώρηση «η εκλογή του προέδρου δεν εργαλοποιείται πλέον και δεν μπορεί να αποτελέσει ένα ιδιότυπο εκβιασμό προς την πλειοψηφία που επέλεξε ο ελληνικός λαός. Αποδεσμεύεται η εκλογή από την προκήρυξη εκλογών και τη διάλυση της κυβέρνησης όπως έγινε το 2014 εκβιαστικά και το 2009».

Για τις αντιδράσεις στην εξόρυξη χρυσού στη Θράκη τόνισε :«Είμαι εκφραστής της τοπική κοινωνίας. Αυτοί με εκλέγουν, αυτοί μου δίνουν την εντολή να εκφράσω την άποψή τους στο κοινοβούλιο. Τις επιφυλάξεις μου για την επένδυση χρυσού με μία σοβαρή όχι αντιεπενδυτική αλλά αναπτυξιακή επιχειρηματολογία τις έχω καταθέσει και στην κυβέρνηση και δημόσια.

Πιστεύω ότι η επιλογή που θα κάνουμε ως περιοχή θα πρέπει να αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Και αυτή τη στιγμή είμαστε μία περιοχή που σε μεγάλο ποσοστό έχει υποστεί φρενάρισμα στην ανάπτυξή της γιατί η Ευρώπη αποφάσισε να επιβάλλει εδω τη συνθήκη Ραμσάρ, Νατούρα κλπ. Αυτό το φυσικό πλεονέκτημα που μας επεφύλασσε το ελληνικό κράτος και η Ευρώπη δεν πρέπει να το σπαταλήσουμε έτσι επιπόλαια . Πρέπει να το αναδείξουμε και σε οικονομικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα».

Και συμπλήρωσε πως «Δεν έχω αντιεπενδυτική διάθεση ούτε παθαίνω τους παροξυσμούς που παθαίνουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μου που έχουν αριστερή ιδεοληψία ωστόσο και με τη λογική και με το ρεαλισμό εγώ την περιοχή μου θα την ονειρευόμουν κάπως διαφορετικά από τον τρόπο που πάνε να τη σχεδιάσουν κάποια κέντρα».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε στον flash99,4 ο Ευριπίδης Στυλιανίδης:

Loading