Ο Καραμανλής στην Κοινή Συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών της ΕΕ

Στην Κοινή Συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας και Μεταφορών της ΕΕ στην Σλοβενία, βρίσκεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Ο Υπουργός Μεταφορών, έμεινε στη σημασία της μετάβασης σε μια πιο καθαρή αυτοκίνηση, ενώ αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν τα μέτρα πολιτικής και το κανονιστικό πλαίσιο για τον σχεδιασμό των υποδομών φόρτισης οδικών μεταφορών .

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «στην Ελλάδα πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση. Στην κατεύθυνση αυτή και με γνώμονα τη σταδιακή μετάβαση σε μια πιο καθαρή αυτοκίνηση, η κυβέρνηση εισήγαγε το πρόγραμμα επιδοτήσεων “Go Electric” για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2020 – 2021.

Μάλιστα στους πρώτους επτά μήνες του 2021, οι αγορές ηλεκτρικών οχημάτων κυμάνθηκαν στο 5,4% των συνολικών αγορών οχημάτων. Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη δημόσιων υποδομών φόρτισης, ώστε να γίνει η ηλεκτροκίνηση περισσότερο ελκυστική για τους πολίτες, ενώ μια μεγάλη προσπάθεια εισαγωγής της ηλεκτροκίνησης στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες είναι σε εξέλιξη, με έμφαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και των Διαρθρωτικών Ταμείων (ΕΣΠΑ)».

Δείτε επίσης: ΕΟΔΥ: Αυτά είναι τα σημεία δωρεάν ελέγχου Covid-19

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr