Ο κόκκινος φασισμός προετοιμάζεται για νέα Δεκεμβριανά…

Του Νίκου Καραγιαννακίδη*

Το τοξικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα με αφορμή την υπόθεση Κουφοντίνα δείχνει με τον πλέον σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, πως κάποιοι προετοιμάζονται για νέα Δεκεμβριανά. Διαμορφώνουν κλίμα, απειλούν, προειδοποιούν με τραμπουκισμούς και επιθέσεις σε πολιτικά γραφεία, σε δημαρχεία, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε αστυνομικά τμήματα, ούτε το πατρικό σπίτι του Πρωθυπουργού στα Χανιά γλίτωσε από τη μανία τους.

Αυτά τα τάγματα εφόδου του κόκκινου φασισμού έχουν συγκεκριμένη, σαφή στόχευση, η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείες: Το σύνθημα «Όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα» δείχνει τις προθέσεις τους, να παραδοθεί η χώρα σε ένα νέο κύκλο χάους, καταστροφής, πλιάτσικου και πολιτικής ανωμαλίας.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε με τον πλέον αισχρό τρόπο να υιοθετήσει πολιτικά τον δήθεν ακτιβισμό των μπαχαλάκηδων, να τους κλείσει το μάτι, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημα του αμετανόητου δολοφόνου να επιλέξει ο ίδιος τη φυλακή όπου θα εκτίσει την ποινή του.. Ο κύριος Τσίπρας υποστήριξε πως   «η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν». Θα ήθελα να ρωτήσω τον πρώην Πρωθυπουργό, εάν στη θέση του Κουφοντίνα ήταν ο δολοφόνος Ρουπακιάς θα επέμενε στη θέση αυτή ή όχι; Η Δημοκρατία σε ένα κράτος Δικαίου απαιτεί και ίση αντιμετώπιση απέναντι σε όλους, όχι προνομιακή μεταχείριση, ανάλογα με την ιδεολογική ταυτότητα του καθενός..

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης του το 2015 είχε προωθήσει μια σειρά ευεργετικών και φωτογραφικών για τον Κουφοντίνα διατάξεων, όπως το Ν.4422/15 (άρθρα 43-44) που του έδωσε τη δυνατότητα για άδεια στα 15 έτη κράτησης, το Ν.4356/15, που του εξασφάλισε τη δυνατότητα μεταγωγής σε αγροτικές φυλακές και το Νέο Ποινικό Κώδικα (2019) για την, υπό όρους, αποφυλάκιση του τον Σεπτέμβριο του 2021. Προφανώς η νέα κυβέρνηση δεν ήταν αρεστή στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος επιμένει στο να παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες και επιδιώκει να δώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην απόφαση της μη μεταγωγής του.

Το μήνυμα, όμως, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών προς την Κυβέρνηση είναι σαφές: Ούτε βήμα πίσω. Η Δημοκρατία όχι μόνο δεν εκδικείται, αλλά υπήρξε και αρκετά γενναιόδωρη απέναντι σε αυτόν που δολοφόνησε 11 ανθρώπους, χωρίς ίχνος μεταμέλειας.

Η Κυβέρνηση υπερασπίζεται με σθένος το κράτος Δικαίου. Η αξιωματική Αντιπολίτευση επέλεξε τον άλλο δρόμο. Ας αναλάβει τις ευθύνες της και το μερίδιο της ηθικής συναυτουργίας της, σε περίπτωση που τα σχέδια κάποιων πάρουν σάρκα και οστά…

*Ο Νίκος Καραγιαννακίδης είναι δικηγόρος