Ο Κυρ. Μητσοτάκης μίλησε με τον αδελφό του αλεξιπτωτιστή

Τη θλίψη του για το θάνατο του αλεξιπτωτιστή των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον αδελφό του άτυχου αλεξιπτωτιστή, που επίσης ανήκει στις επίλεκτες δυνάμεις, ενώ τόνισε ότι η Πολιτεία θα σταθεί σο πλευρό της οικογένειας του εκλιπόντος.

propoli

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση.

Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της.

Μίλησα ήδη με τον αδελφό του, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις μας. Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του».

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών…

Gepostet von Kyriakos Mitsotakis am Freitag, 4. September 2020

Δείτε ακόμη:
Τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις – Νεκρός εντοπίστηκε ο αλεξιπτωτιστής

Loading