(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης αναζητά θετικό αφήγημα και ανασχηματίζει το περιβάλλον του

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα. Ανασχηματίζει το περιβάλλον του και αναζητά θετικό αφήγημα προκειμένου να επιχειρήσει τη φυγή προς τα εμπρός, ενόψει των δύσκολων δυο μηνών που έχει μπροστά του μέχρι τις ευρωεκλογές.

Σήμερα περιοδεύει στην Αχαΐα, όπου θα δώσει έμφαση στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την υποστήριξη των ορεινών Δήμων, ενώ χθες επισκέφθηκε τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, υιοθετώντας μια στρατηγική εξωστρέφειας, που έχει ως βασικό σημείο αναφοράς τα θετικά επιτεύγματα της κυβέρνησης τα 4,5 χρόνια που κυβερνά τη χώρα. Οι αναφορές του στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στις μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση εντάσσονται σε αυτήν την κατεύθυνση, αφού μέλημα του Πρωθυπουργού είναι να καταδείξει το προσωπικό ενδιαφέρον του για την αύξηση του εισοδήματος, το οποίο όπως είπε έχει αυξηθεί αθροιστικά περισσότερο από τον πληθωρισμό. “Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν τους εργαζόμενούς τους με τον κατώτατο μισθό, δίνουν κάτι παραπάνω. Και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο μέσος μισθός”.

propoli

Η μισθολογική σύγκλιση με την Ευρώπη

Ο μεγάλος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η μισθολογική σύγκλιση με την Ευρώπη, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ανήλθε στα 1.258 ευρώ στο τέλος του 2023, έναντι 1.046 ευρώ το 2019. Την ίδια στιγμή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που αμείβονται με 901-1.200 ευρώ, δηλαδή βρίσκονται σε μερικά από τα πρώτα κλιμάκια πάνω από τον βασικό μισθό, αυξήθηκαν κατά περισσότερους από 175.800 μεταξύ του 2022 και του 2023.

“Αυτό το οποίο θέλουμε εμείς να προσέξουμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι δύο πράγματα: Να εξασφαλίσουμε ότι την αντέχει η επιχείρηση. Υπενθυμίζουμε πως έχουμε μειώσει φόρους, έχουμε μειώσει εισφορές, έχουμε στηρίξει συνολικά τις επιχειρήσεις και τους ισολογισμούς. Να μην τροφοδοτήσει η αύξηση ένα νέο κύμα ανατιμήσεων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανασχηματισμός Βορίδη

Αναφορικά με τον ανασχηματισμό του Μεγάρου Μαξίμου, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι πρόκειται για αλλαγές στο πλαίσιο μιας “εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων”, με καθαρούς ρόλους και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιός κάνει κάτι.  Ο Μάκης Βορίδης είναι ο μεγάλος κερδισμένος, ενώ ο Άκης Σκέρτσος παραμένει ισχυρός πόλος του Μεγάρου Μαξίμου. Ευχής έργον είναι η νέα ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην “τρακάρει” μεταξύ της, γιατί η αλήθεια είναι ότι μετά την φυγή του Γρηγόρη Δημητριάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου αθροίζουν λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. 

Δείτε επίσης: Σάλος με τις δηλώσεις Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα Ογκολογικά Συμβούλια δεν υπάρχουν για να κόβουν φάρμακα»

Loading