(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης χάνει (και) τη μάχη των εντυπώσεων και η προσπάθεια ανύψωσης του «γαλάζιου» ηθικού…

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διανύει την πιο δύσκολη περίοδο της σταδιοδρομίας του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Δείχνει απομονωμένος, πιεσμένος και γενικά δεν πείθει ούτε την κοινωνία ούτε και την κοινοβουλευτική του ομάδα. Το τελευταίο είναι και το χειρότερο αφού φαίνεται πως χάνει και τη μάχη των εντυπώσεων, την ίδια στιγμή που συνεργάτες του ζητούν να ξεκινήσει προσπάθεια ανύψωσης του «γαλάζιου» ηθικού ενόψει κάλπης.

Αν παρακολουθήσει κανείς τις αντιδράσεις μετά τις εξαγγελίες για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης, αντιλαμβάνεται με την πρώτη ανάγνωση ότι σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας θεωρεί ότι πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια αλλαγής ατζέντας. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αίσθηση η οποία είναι η πρώτη φορά που καλλιεργείται για τον σημερινό Πρωθυπουργό. Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης απωλέσει το προφίλ του θεσμικού και του «λογοτιμήτη», τότε αυτό σημαίνει ότι απομακρύνεται και από την κοινωνία. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δύσκολη μάχη της δεύτερης κάλπης και το ζήτημα της αυτοδυναμίας που θέτει μετ’ επιτάσεως ο Πρωθυπουργός.

propoli

Δεν βγαίνουν τα… κουκιά της αυτοδυναμίας

Με τα σημερινά δεδομένα τα… κουκιά δεν βγαίνουν. Και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, αποφάσισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεκινήσει νέα… πορεία προς το λαό πραγματοποιώντας περιοδείες σε περιοχές της χώρας. Την Πέμπτη, για παράδειγμα, θα επισκεφθεί την Πιερία και το απόγευμα θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει μια από τις σχετικές προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Ωστόσο, αρκούν αυτού του είδους οι παλαιοκομματικές πρακτικές;

Καχύποπτοι οι Βουλευτές

Το ζητούμενο δεν είναι οι πολίτες να βλέπουν τον Πρωθυπουργό! Το μέγα ζητούμενο της εποχής είναι να βλέπουν τον μισθό να παραμένει στο πορτοφόλι τους μετά τις πρώτες 10-15 ημέρες και να μην εξαυλώνεται λόγω των λογαριασμών το πρώτο πενθήμερο. Εξίσου σημαντικό είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, διότι θα γνωρίζουν ότι δεν βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση.

Το τελευταίο αφορά και στους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους κατέκλυσε αίσθημα καχυποψίας απέναντι στον Πρωθυπουργό. Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ένας από τους λόγους που την προσεχή Δευτέρα έχει προγραμματιστεί σύγκληση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει «μασάζ» στους Βουλευτές του.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Αίγυπτο: «Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς ηλεκτρικής ενέργειας στην υπόλοιπη Ευρώπη»

Loading