Ο Μητσοτάκης επιμένει στην πετυχημένη συνταγή της θετικής ατζέντας

Προσηλωμένος στην πετυχημένη συνταγή της θετικής ατζέντας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επιμένει να κινείται στον ίδιο προεκλογικό δρόμο. Στήνει ένα κραταιό εθνικό αφήγημα και αυτό διατρανώνει σε κάθε ομιλία του. Όταν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα επιβάλλει περισσότερους φόρους τη νέα τετραετία, εκείνος παραμένει πιστός στο αφήγημα της νέας Ελλάδας. Και φυσικά επιμένει ότι η σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση ευημερίας για την ελληνική κοινωνία.

Το επισήμανε και στις ομιλίες του στην Κρήτη ζητώντας ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε με λυμένα χέρια να προχωρήσει στις μεγάλες, όπως είπε, αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. «Σήμερα αν ένα πράγμα είναι σαφές, είναι ότι υπάρχει ουσιαστικά μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη της αυτοδυναμίας, για την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας» σημείωσε σχετικά, καλώντας τους φίλους και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να είναι σε εγρήγορση ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης.
Το μήνυμα του είναι σαφές: «Δεν πρέπει να υπάρχει κανείς εφησυχασμός. Οι κάλπες στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες. Πρέπει να ξαναγεμίσουν. Θα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου. Έχουμε τον “αέρα στα πανιά μας”, έχουμε το ρεύμα μαζί μας. Αυτό μας υποχρεώνει όμως όχι να είμαστε αλαζόνες και να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα. Το αντίθετο. Να είμαστε ακόμα πιο ταπεινοί και να έχουμε την αίσθηση της μεγάλης ευθύνης που εναποθέτει στις πλάτες μας ο ελληνικός λαός».

Δίνει έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμα

Ο ίδιος επιμένει να μιλά προγραμματικά ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι κοστολογημένο και κατατεθειμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτόν, όπως σημείωσε, «έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από που θα βρούμε τα λεφτά».

Με το βλέμμα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια», όπως δήλωσε δημόσια. «Την μια μέρα μας λένε ότι θα ξανά αυξήσουν την φορολόγηση στις εισφορές. Τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει την φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην Αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες. Οι πολίτες ψηφίζουν για Κυβέρνηση, όχι για Αντιπολίτευση» σημείωσε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνεχίζει την περιοδεία του ο Ν. Ανδρουλάκης

Loading