Ο Μητσοτάκης επιβάλλει «σιωπητήριο» στους τεχνοκράτες συνεργάτες του

Σιωπητήριο στους τεχνοκράτες συνεργάτες του και προτροπή να εργάζονται περισσότερο και να μιλούν λιγότερο είναι αποφασισμένος να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το επικοινωνιακό αυτογκόλ του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη για τους κατόχους διδακτορικού.

Οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Πατέλης ότι δεν θα προσλάμβανε κάποιον με διδακτορικό αν του έκανε αίτηση γιατί, όπως ανέφερε,  «δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά» ήταν ατυχής. Το χειρότερο, όμως, ήταν ότι ακύρωσε τον πυρήνα της επιχειρηματολογίας του πρωθυπουργού περί αριστείας.

Εκνευρισμός μεταξύ των βουλευτών

Στην κοινοβουλευτική ομάδα πολλοί ήταν εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν και σκόπευαν να προχωρήσουν σε αιχμηρές αναρτήσεις στα social media. Πρυτάνευσε, ωστόσο, η λογική και οι δεύτερες σκέψεις που έκαναν ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού που τοποθετείται χρονικά τον Σεπτέμβριο.

«Τι θα γινόταν άραγε εάν την ίδια δήλωση έκανε ένας κοινοβουλευτικός;» αναρωτήθηκε φωναχτά έμπειρος βουλευτής της ΝΔ ο οποίος ανήκει σε εκείνους που δεν καλοβλέπουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο των τεχνοκρατών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, πολλοί βουλευτές, συντάχθηκαν -σιωπηρά- με την άποψη του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος  είπε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή δεν γίνεται οι τεχνοκράτες «να κάνουν την πατάτα», όπως ανέφερε και μετά να αρκούνται σε ένα «συγγνώμη». Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας με νόημα ότι «ο Αλέξης Πατέλης» δεν εκφράσει τη Νέα Δημοκρατία με όσα είπε».

«Κάνετε περισσότερα, μιλάτε λιγότερα» το μήνυμα Μητσοτάκη

Η αλήθεια είναι πως έχει απόλυτο δίκιο αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τεχνοκράτες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση αποτελούν προσωπικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε καμία περίπτωση δεν έχουν το ακαταλόγιστο. Άρα, αυτό σημαίνει ότι ο «λογαριασμός» των λεγομένων και των συμπεριφορών τους «πληρώνεται» απευθείας από τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και για αυτόν το λόγο θα ζητήσει από όλους να μιλούν λιγότερο και να κάνουν περισσότερα. Ιδίως τώρα που η χώρα βρίσκεται ενώπιον της μεγάλης πρόκλησης της επόμενης ημέρας μετά την πανδημία.

Δείτε επίσης: K. Μητσοτάκης: “Είναι πολύ σημαντικό ότι τώρα προωθείται το Ευρωπαϊκό Πράσινο Πιστοποιητικό”

YouTube
YouTube