Ο Μητσοτάκης ψάχνει στην Θεσσαλονίκη το restart έχοντας το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης ψάχνει στην Θεσσαλονίκη το restart έχοντας το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη για την 88η ΔΕΘ ψάχνοντας το restart για την κυβέρνησή του και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις δημοσκοπήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που έχει δώσει ρητή εντολή στους συνεργάτες του να αναδεικνύουν κάθε ημέρα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις σε κρίσιμα έργα τοπικού και εθνικού χαρακτήρα, τις οποίες θα ενσωματώσει στις ανακοινώσεις που θα κάνει από το βήμα το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open δεν άρεσε σε κανέναν στο Μέγαρο Μαξίμου και αυτό γιατί στο διάστημα που μεσολάβησε από τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση διατηρεί μεν τα ποσοστά της (περίπου στο 28%), αλλά το πιο ανησυχητικό σημείο για εκείνην είναι ότι ο προβληματισμός των πολιτών μεγαλώνει. Όταν αυτή η συνθήκη διαμορφώνεται δίχως να υπάρχει ουσιαστική αντιπολίτευση, τότε δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι το κυβερνητικό έργο δεν αποδίδει, δεν πείθει, δεν αρκεί στους πολίτες. Οι οποίοι, με την σειρά τους, στρέφονται σε κόμματα διαμαρτυρίας για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους, όπως ερμηνεύεται η στήριξη που παρέχουν στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Η πλασματική εικόνα και η δύσκολη μάχη της καθημερινότητας

Η καθημερινότητα είναι το μεγαλύτερο “αγκάθι” και κατ’ επέκταση η μεγαλύτερη πρόκληση για την κυβέρνηση, που όμως αδυνατεί να βρει λύσεις, με αποτέλεσμα ενώ τρέχει μόνη στην πολιτική κούρσα, εν τούτοις να κινδυνεύει να βγει… δεύτερη. Διότι, δεν χωρά καμία αμφιβολία, ότι η αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης το 2027, υπό αυτές τις πολιτικές συνθήκες, είναι παταγώδης αποτυχία.

Σε αυτό το περιβάλλον που διαμορφώνεται κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο κλίμα. Τονίζουν και έχουν δίκιο, ότι η Ελλάδα πετυχαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια την ταχύτερη πρόοδο στην Ευρώπη. Μόνο που αυτό δεν αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των πολιτών!

Λένε, ορθώς, ότι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο του 2024 είναι αυξημένοι κατά 500.000 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. Απομένει να φανεί πόσες από αυτές τις θέσεις θα παραμείνουν ενεργές μετά τον Οκτώβριο!

Μιλούν για αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τις ανακοινώσεις των παρόχων για τον Σεπτέμβριο, αλλά οι πολίτες δεν βλέπουν αυτήν την εικόνα στους λογαριασμούς τους!

Τονίζουν ότι το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι αυξημένο κατά 7,7% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με την Eurostat, αλλά η μέση ελληνική οικογένεια αδυνατεί να βγάλει τον μήνα!

Υπερηφανεύονται ότι το ποσοστό πληθυσμού σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκε κατά 3% στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάτι που δεν συνάδει με όσα βλέπουμε, ζούμε και ακούμε καθημερινά!

Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτή η εικόνα πρέπει να αντιστραφεί. Ειδάλλως, το πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται θυμίζει έντονα 2012. Και όλοι θυμόμαστε τι τερατογενέσεις προέκυψαν εκείνη την χρονική περίοδο.

Loading

Play