Ο Μητσοτάκης «ψαρεύει» ψηφοφόρους στα νερά του ΠΑΣΟΚ

Εάν αξίζει να κρατήσει κανείς κάτι από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, της τελευταίας πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου ήταν η σαφής επιθυμία της Κυβέρνησης να εμβολίσει το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί με την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι «ψαρεύει» ψηφοφόρους στα νερά της Χαριλάου Τρικούπη.

Επενδύοντας στα σενάρια που διακινούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί κυβέρνησης «ηττημένων», ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η «τερατογένεση» για τη οποία μιλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι εφικτή σε θεωρητικό επίπεδο και πως οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τη χώρα είναι πολλοί και ορατοί. Γι’ αυτό προσπάθησε να ερεθίσει το μνημονικό των λεγόμενων κεντρώων ψηφοφόρων για τα πολιτικά πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019, καλώντας τους να σκεφτούν δυο και τρεις φορές πριν ψηφίσουν στην κάλπη προκειμένου η χώρα να μην μπει σε νέες περιπέτειες και σε διαρκή πισωγυρίσματα.

propoli

Τρομοκρατεί την κοινή γνώμη με την κυβέρνηση «ηττημένων»

Κυρίως απευθυνόταν σε εκείνους που αν και στηρίζουν παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του 2019 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία και Κυριάκο Μητσοτάκη και τώρα σκέφτονται να επιστρέψουν στην πολιτική αγκαλιά του Νίκου Ανδρουλάκη. Εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ότι οι πειραματισμοί με την ψήφο την πρώτη Κυριακή ενέχει σοβαρούς κινδύνους, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει την κοινή γνώμη στην προοπτικής μιας τρικομματικής συγκυβέρνησης με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

«Αν οι αριθμοί το επιτρέψουν, τότε δεν θα διστάσουν να συγκροτήσουν “Κυβέρνηση ηττημένων”. Πρέπει να απασχολήσει κάθε ψηφοφόρο που ενδεχομένως θέλει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, ότι μπορεί να δει μετά Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και Υπουργό Οικονομικών τον κ. Βαρουφάκη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν επαναλάβει ότι το δίλημμα των εκλογών στις 21 Μαΐου είναι σαφές: «Θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα; Βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;»

Φυσικά, στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε «εθνική, δημοκρατική και ηθική εξαίρεση», επισημαίνοντας πως όταν τα στελέχη του μιλούν για συνεργασία εννοούν παραλυσία. «Και γι’ αυτό η αναγκαιότητα είναι μία: Αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία – Το πρόγραμμα

Loading