Ο Μητσοτάκης βάζει μπροστά την “επιχείρηση ΔΕΘ”
EUROKINISSI @ Β. Βερβερίδης

Ο Μητσοτάκης βάζει μπροστά την “επιχείρηση ΔΕΘ”

Του Σταύρου Οραήλογλου

Μετά το χθεσινό διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για  τις διορθωτικές παρεμβάσεις στις οποίες θα προβεί προκειμένου να τονώσει την οικονομία και τον τουρισμό, η κυβέρνηση βάζει μπροστά την “επιχείρηση ΔΕΘ”.

Με τον Σεπτέμβριο να πλησιάζει… απειλητικά, ανεξαρτήτως της μορφής που θα έχει η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και το αν τελικά θα συμμετέχει ή όχι η Γερμανία ως τιμώμενη χώρα, ο πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει σαφές προς όλους ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση των μεγάλων έργων. Δεν είναι τυχαίο ότι σλόγκαν στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου είναι “το υποσχεθήκαμε, το κάναμε πράξη”.

Για το λόγο αυτό, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο Άκης Σκέρτσος να ζητηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς να στείλουν ενημερωτικά σημειώματα για την πρόοδο των θεμάτων που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Θεσσαλονίκη.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός φαίνεται έτοιμος να αλλάξει ατζέντα θέλοντας να καταδείξει ότι ο κορονοϊός δεν ακυρώνει το μέλλον, ούτε μπορεί να χρησιμοποιείται επ’ αόριστον ως “δικαιολογία” για ορισμένα έργα τα οποία έχουν μείνει πίσω όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης που έχει ανακοινωθεί. “Προχωρούμε με ένταση και αποφασιστικότητα” τονίζουν χαρακτηριστικά υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Κατρακυλούν τα έσοδα από τον τουρισμό

Από εκεί και πέρα, το θέμα του τουρισμού εξακολουθεί να μοιάζει με σταυρόλεξο για έμπειρους λύτες. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την ψυχολογία των τουριστών τους επόμενους μήνες, με τις επιπτώσεις να είναι ήδη ορατές. Για παράδειγμα, ενώ κατά μέσο όρο η ελληνική οικονομία έχει άμεσα έσοδα από τον τουρισμό, που φτάνουν τα 19 δισεκατομμύρια ευρώ, φέτος τον πέμπτο μήνα του χρόνου τα έσοδα είναι κάτω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.  

“Ξεκινάμε ουσιαστικά από μηδενικό σημείο και επομένως, ό,τι κερδίσουμε, θα είναι επιτυχία. Ξέρουμε ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει στο εξωτερικό για τη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο. Αλλά να μην έχουμε αυταπάτες. Αυτό που θα είναι βασικό, για να έχουμε αναπλήρωση ενός μέρους των εσόδων που θα είχαμε για τον τουρισμό, θα είναι το συνεκτικό σχέδιο” εξηγούν στο Politic.gr στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 5 e-μεταρρυθμίσεις που “τελείωσαν” τη γραφειοκρατία
 

Loading