(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά για να σώσει ό,τι σώζεται…

Έχοντας αντιληφθεί από νωρίς ότι το κυβερνητικό τρένο κινδυνεύει με πολιτικό εκτροχιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά για να σώσει ό,τι σώζεται και να διαπιστώσει προσωπικά κατά πόσο είναι εφικτό να καλύψει το έδαφος των 3,5 μονάδων που φαίνεται να έχει χάσει μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Έτσι, αποφάσισε να βγει από το Μέγαρο Μαξίμου και να συνομιλήσει ο ίδιος με τους πολίτες. Άλλωστε, γνωρίζει ότι είναι το ισχυρό χαρτί της κυβέρνησής του.

Στο πλαίσιο αυτό το πρωί του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Μαρούσι και θα συνομιλήσει με πολίτες σε καφετέρια στην πλατεία Κασταλίας. Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού ρίσκου, δεδομένης της έντασης και του θυμού που επικρατεί στην κοινωνία. Με τα «γιατί» που βασανίζουν τον κόσμο για το θάνατο των 57 επιβατών του μοιραίου τρένου να παραμένουν αναπάντητα, όσο «προστατευμένο» και αν είναι το περιβάλλον στο οποίο θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει μια έκφραση αποδοκιμασίας που θα πληγώσει ακόμα περισσότερο το «τσαλακωμένο» προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο ίδιος, πάντως, θέλοντας να αντιληφθεί ιδίοις όμμασι τις κοινωνικές αντιδράσεις, σχεδιάζει να ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών εκτός Αττικής. Λαμία, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη θεωρούνται οι τρεις πρώτοι προορισμοί, με την επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη να έχει αναβληθεί λόγω του τραγικού δυστυχήματος.

Οι «γραμμές άμυνας» της Κυβέρνησης

Στην επικοινωνία του με τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισημάνει ότι η διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος θα φτάσει μέχρι τώρα και θα εξηγήσει τι έχει γίνει μέχρι τώρα για την αποκατάσταση της ασφάλειας στο σιδηρόδρομο. Προς αυτήν την κατεύθυνση ήδη η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί στο ανώτατο επίπεδο ενώ προχωρά με ταχείς ρυθμούς η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από πρόσωπα υψηλού κύρους και εντός ενός μηνός θα είναι σε θέση να υποβάλει το πόρισμα για τα αίτια.

Παράλληλα, έχουν αντικατασταθεί οι διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και με δημόσια πρόσκληση θα στελεχωθούν μόνιμα οι οργανισμοί με πρόσωπα που θα μπορέσουν να τους βγάλουν από την σημερινή κατάσταση και να σχεδιάσουν τη στρατηγική των επόμενων ετών.

Δείτε επίσης: Γ. Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση στερείται νομιμοποίησης – Ήρθε η ώρα να διαλύσετε τη Βουλή και να κάνετε εκλογές

Loading