(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο Μητσοτάκης ξεκινά «πορεία στο λαό» ενόψει εκλογών

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και τα οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία να παραμένουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα προκειμένου να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες. Για τον λόγο αυτό ξεκινά «πορεία στο λαό» ενόψει των επικείμενων εκλογών, θέλοντας να κεφαλαιοποιήσει το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και το δικό του πλεονέκτημα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός θέλει με αυτόν τον τρόπο να δείξει ότι βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και συνομιλεί μαζί της, καθιστώντας σαφές πως ο «διάλογος» κόμματος-πολιτών δεν εξαντλείται μόνο στο ετήσιο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά είναι συνεχής και επεκτείνεται μέσα από μια άτυπη διαδικασία μετασυνεδρίων.

Με τη διαδικασία αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη ότι βρίσκεται δίπλα της. Ό,τι ακούει, νιώθει τον παλμό του κόσμου και πως κύρια έννοια του είναι η μεσαία τάξη. Άλλωστε αυτή θα κρίνει το νικητή των εκλογών, όπως συμβαίνει πάντα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο Τσίπρας στο «στόχαστρο» του Μαξίμου

Σε πολιτικό επίπεδο ο λόγος της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να καταδείξει την αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει ένα υγιές σχέδια διακυβέρνησης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η κριτική της ΝΔ προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζει στη διαρκή αμφισβήτηση της ομαλής πορείας προς τις εκλογές και στη δημιουργία συνθηκών τοξικότητας από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό βέβαια βοηθούν και οι συκοφαντικές επιθέσεις που εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας προς την Κυβέρνηση, δείχνοντας και ο ίδιος ότι συνεχίζει να επενδύει στον λαϊκισμό.

Η κυβερνητική απάντηση είναι πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στην τοξικότητα, την πολιτική ευτέλεια και την εξαχρείωση, ενώ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την ανακούφιση της κοινωνίας, με συνέπεια στις δεσμεύσεις και το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, με σχέδιο και όραμα για την επόμενη μέρα. Την ίδια στιγμή προτάσσει τα παραδείγματα τριών ευρωπαϊκών χωρών που βαδίζουν σε αβέβαιο πολιτικό δρόμο.

Το κακό παράδειγμα της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας

Οι πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία δημιουργούν κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας με έντονη ανησυχία για την κυβερνησιμότητα τους επόμενους μήνες. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι οι εξελίξεις σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες, σε μια πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία -λόγω της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- αναδεικνύουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την αναγκαιότητα σταθερών κυβερνήσεων. Καθιστούν ακόμη πιο επίκαιρη και επιτακτική την πρόταση Κυριάκου Μητσοτάκη για αυτοδύναμη Ελλάδα, με ισχυρή Κυβέρνηση που εξασφαλίζει σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των πολλαπλών εξωγενών κρίσεων

Δείτε επίσης: Κριθαρίδης στην politic για σενάρια Τσακαλώτου: «Δεν συναινούμε, αν δεν έχει υπάρξει συμφωνία πριν από τις εκλογές» (audio)