(ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε να θέτει τα εκλογικά διλήμματα

Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν τελικά δικαιωθεί ο Αλέξης Τσίπρας για τις κυβερνητικές προθέσεις και το χρόνο των εκλογών το προσεχές φθινόπωρο ή αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαψεύσει εξαντλώντας την τετραετία. Το μόνο σίγουρο είναι ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε να θέτει τα εκλογικά διλήμματα, περνώντας υποσυνείδητα τα σχετικά μηνύματα στην κοινωνία.

Το βασικότερο δίλημμα είναι το «ή εμείς ή αυτοί». Ποιο, δηλαδή, από τα δυο κόμματα θα μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις που βρίσκονται μπροστά μας. Γιατί, ας μην γελιόμαστε, οι ενδείξεις μαρτυρούν ότι το καλοκαίρι και οι μήνες που ακολουθούν μόνο εύκολοι δεν θα είναι.

propoli

Ποιες εκλογές; Η Τουρκία…

Το κλίμα που διαμορφώνεται αυτήν τη στιγμή στη χώρα είναι, όμως, το επιθυμητό; Οι προκλήσεις είναι πολλές με σημαντικότερη όλων την Τουρκική προκλητικότητα που μοιάζει ασταμάτητη. Σαν να προετοιμάζει το έδαφος για πολεμική σύρραξη. Ωστόσο, βρισκόμαστε στο σημείο που ούτε ο Πρωθυπουργός πείθει τους πολίτες όταν υποστηρίζει από τη Σύνοδο Κορυφής ότι «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας». Ακόμα και όταν αναρωτιέται για «πόσες από τις προβλέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί», υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που βλέπει κάλπες το φθινόπωρο.

Στο Μαξίμου συζητούν ανοιχτά για εκλογές

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, ζυγίζουν όλα τα δεδομένα και αναλύουν διαρκώς τις έξι διαφορετικές δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τον μήνα Μάιο. Η ανάκαμψη των κυβερνητικών επιδόσεων καλλιεργεί την άποψη ότι ο καλύτερος χρόνος για την προκήρυξη εκλογών είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο ώστε τον Οκτώβριο να στηθούν κάλπες πριν ξεκινήσουν τα κρύα του χειμώνα και έρθουν οι πρώτοι «τσουχτεροί» λογαριασμοί.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι «η χώρα σήμερα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ ένα ήρεμο πολιτικό κλίμα, ένα πολιτισμένο διάλογο, μία αντιπαράθεση αρχών, αξιών, θέσεων», όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Το ερώτημα που τίθεται αμέσως είναι κατά πόσο ασπάζεται αυτήν την άποψη το σύνολο του πολιτικού μας συστήματος που φαίνεται να πιστεύει καθολικά πως η αναταραχή μόνο οφέλη φέρνει στα κόμματα.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για τη συμφωνία παράδοσης των τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Loading