Ο Μητσοτάκης υπενθυμίζει τα διλήμματα των εκλογών του 2023
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Μητσοτάκης υπενθυμίζει τα διλήμματα των εκλογών του 2023

Ακόμα και εκείνοι που αρνούνταν ότι η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει… πορεία προς τον λαό είναι προεκλογικού χαρακτήρα (πρέπει να) πείστηκαν από την εμφάνιση και τα λεγόμενά του στην Πιερία ότι πλέον το ρολόι των πολιτικών εξελίξεων μετράει αντίστροφα. Ο λόγος είναι ότι (και) στη χθεσινή του εμφάνιση ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να υπενθυμίσει τα διλήμματα των εκλογών του 2023.

Βασικότερο όλων το εάν θα πάμε ως χώρα μπροστά ή πίσω. Και εδώ θέλει να ποντάρει πολιτικά, διότι επιδιώκει να πείσει την κοινωνία πως ήρθε η ώρα των πραγματικά συγκρίσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδος ή θέλουμε να κλωτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα και να γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν το οποίο δεν είναι τόσο μακρινό, νομίζω το θυμόμαστε όλοι μας», ανέφερε σχετικά.

Τα διλήμματα Μητσοτάκη

Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο:

«Θέλουμε την Ελλάδα μια χώρα ισχυρή με αυτοπεποίθηση, στον πυρήνα της Ευρώπης ή μία χώρα η οποία να αναζητεί τις τύχες της στους 4 ανέμους όπως κάποιοι διαλαλούν;

Θέλουμε μια Ελλάδα η οποία θα στηρίζεται στην ιδιωτική οικονομία, στη δημιουργικότητα του Έλληνα και θα δημιουργεί θέσεις εργασίας ή μια Ελλάδα που θα εγκλωβίζει τους συμπολίτες μας σε μία αέναη πολιτική επιδομάτων, για να μπορούμε, την τελευταία στιγμή, να πηγαίνουμε να τα εξαργυρώνουμε για ψήφους;»

Συνεργάτες του επιμένουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πως τα διλήμματα ενόψει των εκλογών του 2023 είναι ξεκάθαρα. Τελικά ποιόν θέλουν οι Έλληνες να κυβερνά την πατρίδα τους; Ερώτημα το οποίο εμπεριέχει μέσα του τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα της περιόδου 2015-2019.

Η μάχη της καθημερινότητας

Η αλήθεια, όμως, παραμένει μια. Η οικονομία είναι αυτή που κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο τελευταίος χρόνος είναι δύσκολος. Το καθημερινό καλάθι του νοικοκυριού αδειάζει λόγω πληθωρισμού και ακρίβειας, ενώ το «καλάθι του νοικοκυριού» που εφαρμόζει το υπουργείο Ανάπτυξης μοιάζει με κακόγουστο αστείο και με εμπαιγμό της κοινωνίας.

Αυτό πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη στην κυβέρνηση. Διότι καλή ακούγεται και είναι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, όμως αυτή δεν μεταφράζεται σε γεμάτο πορτοφόλι κανενός Έλληνα και καμίας Ελληνίδας. Τουλάχιστον άμεσα που είναι η ανάγκη.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένοχος, οφείλει να δώσει απαντήσεις»

Loading