Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε φάκελο με τις τουρκικές προκλήσεις σε γερουσιαστές των ΗΠΑ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε για τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας

Συνάντηση με επτά Αμερικανούς γερουσιαστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό είχε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στα θέματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, ενώ μίλησε και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στήριξη στους Ουκρανούς.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Αμερικανών γερουσιαστών που βρέθηκε στο υπουργείο Άμυνας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων Άνταμ Σμίθ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τους έδωσε και ένα…δώρο αφού όλα τα μέλη έλαβαν έναν φάκελο με τις προσβολές, τις απειλές και τις ύβρεις της τουρκικής ηγεσίας έναντι της Ελλάδος από τις αρχές Αυγούστου ως σήμερα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έδειξε με αυτόν τον τρόπο το πώς ενεργεί η Άγκυρα έτσι ώστε να φέρει την ένταση στη Μεσόγειο, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Μέσα στους φακέλους υπάρχουν χάρτες όπως της «Γαλάζιας Πατρίδας» ενώ καταθέτονται και στοιχεία για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Στη συζήτηση που έγινε, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην επιθετική στάση μιας χώρας – μέλους της Συμμαχίας έναντι μιας άλλης γεγονός που παραβιάζει τις πρόνοιες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ενώ θίγει άμεσα την Ελλάδα που έχει αποδείξει ότι είναι πιστός και συνεπής σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Ν. Παναγιωτόπουλος από Κύπρο: Στόχος μας η λύση του Κυπριακού με πλήρη κυριαρχία, χωρίς συρματοπλέγματα