Ο Νίκος Παππάς στην Atlas Tv: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα ηρεμήσουν τα πράγματα, θα λάβει τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες» (vid)

Το να φιλοξενείς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Τομεάρχη Υποδομών – Μεταφορών, Νίκο Παππά λίγες ώρες μετά το πόρισμα της προανακριτικής, μόνο δημοσιογραφική επιτυχία θα μπορούσε να θεωρηθεί. Ο λόγος για τους Χρήστο Τσαλικίδη και Σταύρο Οραήλογλου, οι οποίοι φιλοξένησαν στην εκπομπή “Οι Απέναντι”, τον Νίκο Παππά, και εκμαίευσαν σημαντικές ειδήσεις, όπως αν θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογές ή γιατι δεν καταγάφεται δημοσκοπικά υπερ του ΣΥΡΙΖΑ, η δυσαρέσκεια των πολιτών στο πρόσωπο της κυβέρνησης.

Αρχικά, ο κ. Τσαλικίδης ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάσει την απόφαση της προανακριτικής, να προτείνει την παραπομπή του κ. Παππά. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος, ανέφερε τις δηλώσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με τις οποίες, ο Νικος Παππάς προσπαθεί με πονηριές να εξαπατήσει την κοινή γνώμη ενω έχει υποστεί δεινή ήττα.

«Κατι θα έπρεπε να πει και ο κύριος Γεωργιαδης, ο οποίος ελέγχεται για το σκάνδαλο της Novartis, αλλά είναι η πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, όπου οι κατήγοροι βουλευτές ανακαλούν μέσα από την διαδικασία εξέτασης μαρτύρων τον κορμό του κατηγορητηρίου. Αυτο επιβεβαιώνει, οτι όλο αυτό ηταν μια στημένη πολιτική αντεκδίκησης. Σε αυτή την υπόθεση, το Δημόσιο εισέπραξε λεφτά.

»Ο κ. Καλογρίτσας ομολόγησε οτι έβαλε πάρα πολλά λεφτά, οι “μπροστινοί” δε βάζουν λεφτά, βάζουν μόνο την υπογραφή τους σε συμφωνίες, που άλλοι έχουν κλείσει. Ο κ. Καλογρίτσας έχει μια αστική διαφορά, είναι δική του υπόθεση», τόνισε ο κ. Παππάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Οραήλογλου φέρνει στο τραπέζι την ατζέντα της Θεσσαλονίκης. Ο Ν. Παππάς επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τις εργασίες που γίνονται στον πολύπαθο σταθμό “Βενιζέλου”. «Ειναι ένα συγκλονιστικό μνημείο που είναι κρίμα να τεμαχιστεί και να ξηλωθεί. Είναι ένα μνημείο μεγάλης κλίμακας δηλαδή δεν είναι απλως καποια αγαλματίδια που θα μεταφερθούν. Πρόκειται για την Εγνατία την παλιά, η οποία έχει νόημα να βρίσκεται ακριβώς σε εκείνο το σημείο, δεν ειναι μεταφερόμενο μνημείο», σχολίασε ο κ. Παππάς

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη οτι βρήκε έναν έτοιμο σχεδιασμό, “ξύπνησε μια μέρα” και αποφάσισε να τον ακυρώσει. «Εμείς παραλάβαμε το Μετρό της θεσσαλονίκης με δαπάνες πραγματοποιημένες 30% και το παραδώσαμε στο 75% με μία έτοιμη και μελετημένη λύση για το πως μπορούνε να υπάρχουν τα αρχαία και ταυτοχρόνα να περάσει και το μετρό, δηλαδή με την υπόγεια διάνοιξη», σχολίασε.

«Όποιος είχε την ευκαιρία να δει του περι τίνος πρόκειται, θα τον πονέσει η ψυχή του, αν σκεφτεί οτι θα πάνε να τα σπάσουν, να τα τεμαχίσουν, να τα αποκολλήσουν», είπε ο κ. Παππάς αναφερόμενος στις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου.

Έπειτα, η συζήτηση προσανατολίστηκε στο συγκοινωνιακό ζήτημα της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο ζήτημα των δημοτικών λεωφορείων που αγοράστηκαν 1 εκατ. ευρώ, από τη Λειψία και τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στο κλιμακοστάσιο καθώς δεν έχουν κλιματισμό και παράθυρα. «Η αδιαφάνεια φταίει. Ακυρώθηκε ο δρομολογημένος διαγωνισμός για την προμήθεια 700 νέων λεωφορείων, με τον οποίο θα είχε και ο ΟΑΣΘ και ο ΟΣΑ νέα, κατάλληλα οχήματα, στα οποία ήταν διασφαλισμένο και το σέρβις. Στη Θεσσαλλονίκη μάλλον κάποιοι ευνοούνται όσο δεν υπάρχει Μετρό…Πάντως και στην Αθήνα έχουν έρθει εντελώς ακατάλληλα λεωφορεία, στην τιμή του καινούργιου», ήταν το σχόλιο του κ. Νίκου Παππά.

Ο κ. Οραήλογλου, στη συνέχεια, ανέδειξε το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ως “Ιερό Δισκοπότηρο της ανάκαμψης”, που το περιφέρει άσκοπα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Πρακτικά το Ταμείο Ανάκαμψης δεν υπάρχει για το 2021. Η πολιτική σκοπιμότητα παντρεύεται με τη διοικητική ανεπάρκεια.» και συνεχίζει «Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης θα πάνε σε λίγους και εκλεκτούς και το λέω με έμφαση. Η τεράστια πλειοψηφία των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποκλείστηκε από τα προγράμματα εγγυοδοσίας γιατί υλοποιήθηκαν με βάση τα τραπεζικά κριτήρια, και λένε, οτι θα υλοποιηθεί και το Ταμείο Ανάκαμψης με βάση τα τραπεζικά κριτήρια. Επομένως, αυτές οι επιχειρήσεις δε θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι δε ζητάει εκλογές;», ρώτησε ο κ. Τσαλικίδης απευθυνόμενος στον κ. Παππά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το που θα ηρεμήσουν τα πράγματα, ως προς τη δυνατότητα μας να μετακινούμαστε ελευθέρως, θα λάβει τις κατάλληλες πολιτικές πρωτοβουλίες. Δε θα ήταν δόκιμο να εξαγγείλω εγώ κάτι τώρα, αυτό είναι προϊόν συλλογικών αποφάσεων, τον τελικό λόγο τον έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Καθώς περνάει ο χρόνος, κλιμακώνουμε την αντιπολίτευσή μας.», απάντησε ο Νίκος Παππάς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εργασιακό και τα άρθρα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε οτι το κόμμα του ψήφισε τα άρθρα, που έχουν να κάνουν με την εφαρμογή Ευρωπαϊκών οδηγιών, και ειδικότερα, με θέματα ισότητας και με θέματα ψηφιοποίησης. Από την άλλη, ο κ. Παππάς κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τον σκληρό πυρήνα του εργασιακού νομοσχεδίου, όπως είναι η κατάργηση του 8ωρου.

Στο σχόλιο του κ. Τσαλικίδη, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε φαίνεται να κερδίζει δημοσκοπικά από τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ο κ. Νίκος Παππάς απάντησε, «Ο δείκτης στις δημοσκοπήσεις ανταποκρίνεται πάντα τελευταίος. Είμαστε στη φάση όπου συσσωρεύεται δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, και νομίζω οτι πολύ σύντομα θα δείτε αυτό το δείκτη να αλλάζει, παρά τις συστηματικές μεροληψίες, που έχουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ… Θέλω να θυμίσω οτι πριν τις εκλογές του 2019, οι δημοσκοπήσεις μας έδειχναν 24-25%, και πήγαμε στο 32%. Άρα υπάρχει ένα θέμα δειγματοληψίας και υποτίμησης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο κ. Παππάς το χαρακτήρισε “Τραπεζική του θανάτου”.

«Τα ιδιωτικά ασφαλιστικά Ταμεία θα προσδοκούν κέρδη αν πεθαίνουμε στην ώρα μας. Η λογική του δημόσιου αναδιανεμητικού συστήματος, είναι μια λογική αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών…Πάνω από 50 δις στοιχίζει ο νέος νόμος που εισέρχεται στη Βουλή», είπε εμφατικά ο κ. Νίκος Παππάς.

Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο με τη συνέντευξη του Νίκου Παππά:

Δείτε επίσης: Νίκος Παππάς: Φιάσκο η Προανακριτική – Φορολογήσαμε πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς