Ο Πλεύρης απαντά στον Ξανθό: «Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση του ΕΣΥ»

Στις κατηγορίες του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού απαντά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης παρουσίασε τα στοιχεία με τις ΜΕΘ κορονοιού και μη που έχουν παραχωρήσει οι ιδιωτικές κλινικές στις περιοχές της Θεσσαλίας, την Θεσσαλονίκη και την Αττικής.

Χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης είπε: «Σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα έχουμε λάβει το σύνολο των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, σχεδόν 500 κλίνες covid στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη και άλλες 300 non covid, ενώ στο λεκανοπέδιο διασφαλίσαμε 300 κλίνες για covid περιστατικά και 300 κλίνες για non covid περιστατικά.» ενώ στη συνέχεια σχολίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντιλαμβάνομαι ότι η ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ και του τομεάρχη Υγείας κου Ξανθού μπροστά σε αυτήν την συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θωρακίζει το ΕΣΥ τους οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και δηλώσεις πανικού. Θα το ξεπεράσουν».

Νωρίτερα ο κ. Ξανθός είχε πει πως «Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας κοροϊδεύουν τον κόσμο λέγοντας ότι έχουν εξασφαλίσει 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα -οι οποίες ούτως ή άλλως δεν φτάνουν ούτε για τις εισαγωγές μιας μέρας- αφού αυτό γίνεται υπό τον όρο της επιλογής των περιστατικών»

Δείτε επίσης: Βορίδης: Θωρακισμένες οι Δημοσίες υπηρεσίες από τις απουσίες λόγω Όμικρον