(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Ο Πλεύρης «νίπτει τας χείρας του» πολύ σχολαστικά

Εδώ και περίπου ένα χρόνο το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών αδυνατεί να καταβάλει τα οφειλόμενα ποσά στους ιδιώτες που του παρέχουν ιατρικά αναλώσιμα υλικά.

Ένα ντόμινο επιπτώσεων βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες καθώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τη στιγμή που τάζει «λαγούς με πετραχήλια» στο εκλογικό σώμα εν όψει των εθνικών εκλογών, γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη της στον ιατρικό τομέα που βάλλεται αλλεπάλληλα τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της πανδημίας.

Όπως μαθαίνουμε, το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών στερείται τον τελευταίο ένα χρόνο την κρατική χρηματοδότηση που προορίζεται για τα υγειονομικά αναλώσιμα, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην μπορεί να εξοφλήσει τους ιδιώτες συμβασιούχους που έχουν αναλάβει την προμήθεια των υλικών, προκαλώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο γενικότερο κώλυμα στην αγορά.

Πέρα από το Γενικό στα Γιαννιτσά, στη λίστα με τα «ξεχασμένα» νοσοκομεία εντάσσονται και άλλα από την ευρύτερη επαρχία που υποχρεούνται να αντιμετωπίσουν την αναλγησία του κ. Θάνου Πλεύρη.

Κύριε υπουργέ αναμένουμε μια εξήγηση για αυτήν την κατάσταση και πολλώ μάλλον την επίλυση του προβλήματος άμεσα.

Δείτε επίσης: Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Συνάντηση με τον Θάνο Πλεύρη για τα προβλήματα των δομών υγείας στον δήμο Πέλλας