Ο «πονοκέφαλος» Μητσοτάκη με τη νεολαία και η ρελάνς με τους απόδημους Έλληνες

Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να προσεγγίσει τη νεολαία. Να μιλήσει τη γλώσσα της.

Μόνο που στην περίοδο της πανδημίας η στάση των νέων ανθρώπων είναι ο μεγαλύτερος «πονοκέφαλος» του πρωθυπουργού.

Το δύσκολο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να πιάσει το σφυγμό της νεολαίας. Γι’ αυτό έχει ζητήσει να «τρέξουν» δημοσκοπήσεις για να «μετρήσουν» την απήχηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους. Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να απευθύνεται σε προσωπικό τόνο στους νέους, την ίδια στιγμή που συνεργάτες του εκτιμούν ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει στα πανεπιστήμια θα βελτιώσουν το προφίλ του στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Ρελάνς με την ψήφο των απόδημων

Στα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η κυβέρνηση έκανε ρελάνς με τη διευκόλυνση της ψήφου του απόδημου ελληνισμού. Με τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζεται η απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής που απαιτεί το Σύνταγμα.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν τεστ

Στο μεταξύ διανέμονται από τα φαρμακεία τα δεύτερα τεστ αυτής της εβδομάδας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Τα αποτελέσματα θα προσκομιστούν στα σχολεία το πρωί της Πέμπτης. Αυτή την εβδομάδα θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων δωρεάν τεστ σε περίπου 900.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, όπως, για παράδειγμα, σε εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στην εστίαση, στις μεταφορές, στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, στη Δικαιοσύνη.
 
Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια, έχει ήδη προχωρήσει νέος διαγωνισμός για την προμήθεια επιπλέον 10 εκατομμυρίων self-test, στον οποίο μάλιστα συμμετέχουν πολύ περισσότερες εταιρείες. Όπως τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «είναι δηλαδή όσο τάχα “φωτογραφικός” ήταν και ο πρώτος! Αποδεικνύεται, ότι τα self-test, παρα τον γνωστό μηδενισμό της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να βρει αρνητικά σε όλα, είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο που θα συμβάλλει τόσο σε ένα ασφαλέστερο άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων όσο και στην ανάσχεση της πανδημίας».

Δείτε επίσης: Μ. Βορίδης: “Καταργούμε τους περιορισμούς στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού”

YouTube
YouTube