(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Σαμαράς σηκώνει το λάβαρο της “επανάστασης” στον Μητσοτάκη

Στη Νέα Δημοκρατία όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Πέμπτη, στη συζήτηση στη Βουλή για τα ομοφυλόφυλα ζευγάρια, εκεί που ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή το κατατεθέν νομοσχέδιο, ετοιμάζεται να σηκώσει το… λάβαρο της… επανάστασης στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μια ομιλία από το βήμα της Βουλής, με την οποία θα εκφράσει το σύνολο των αντιρρήσεων του για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Εάν προσθέσετε και τους περίπου 40 Βουλευτές που είτε θα απέχουν από τη διαδικασία είτε θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, γίνεται κατανοητό ότι το κλίμα μυρίζει… πολιτικό μπαρούτι.

propoli

Κάπου εδώ στην εξίσωση μπαίνουν οι πληροφορίες για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος δεν θα έχει ακραία στοιχεία, ούτε ο πολιτικός του λόγος θα είναι… γραφικός. Οι φημολογίες δίνουν και παίρνουν, με την ουσία να είναι ότι οι τελευταίες εβδομάδες να είναι ταραχώδεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει το θέμα για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σε νεοδημοκρατικά πηγαδάκια ακούγεται έντονα η απορία “που βαδίζουμε” και “ποιός είναι ο ιδεολογικός μας προσανατολισμός”, αγωνία που αποτυπώνεται έντονα και στη βάση του κόμματος. Κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Βελλίδειο κατά του επίμαχου νομοσχεδίου, παρουσία τριών Βουλευτών του κόμματος.

Όσον αφορά στο μέτωπο με τους αγρότες, που απασχολεί επί του παρόντος τον Πρωθυπουργό, η σημερινή συνάντηση στις 12.00 θα δείξει τα μελλούμενα. Αν δηλαδή θα βγει λευκός καπνός ή αν οι αγρότες θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους. Στην Κυβέρνηση σημειώνουν ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη υλοποιηθεί και πως παραμένει ανοιχτή στη συζήτηση για μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Το γενικό πνεύμα, πάντως, όπως εκφράστηκε από τον Πρωθυπουργό, είναι πως “είμαστε εδώ να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να κάνουμε την ΚΑΠ καλύτερη σε ζητήματα που έχουν να κάνουν και με το πώς οι Ευρωπαίοι αγρότες, και κατά συνέπεια οι Έλληνες αγρότες, θα αντιμετωπίσουν την έκθεση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό”.

Σύμφωνα δε με τον Πρωθυπουργό: “Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να κατανέμει δίκαια τους πόρους που δημιουργεί η ελληνική οικονομία για να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να μην νιώθουν άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν διαδηλώνουν ή δεν έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον των ΜΜΕ ότι αδικούνται. Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, έχουμε σταθεί δίπλα στον αγροτικό κόσμο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Interview για την POLITIC: Ο Μητσοτάκης «κρατά» τα ποσοστά της ΝΔ – «Οι βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση για το γάμο των ομόφυλων»

Loading