Ο Τσίπρας απαντά “ως παλιότερος” στον Μητσοτάκη: «Χωρίς το όνομα δε θα απασχολούσε κανέναν» (vid)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συχνότητας του OPEN, εξέφρασε σήμερα την βεβαιότητά του ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη πρώτο κόμμα και όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές θα νικήσει»

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν έκανε παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, ευνοώντας την κερδοσκοπία των εταιρειών ενέργειας. Χαρακτηριστικά εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι: «Eμείς δεν θέλουμε λεφρόδεντρα, αλλά θα κλαδέψουμε τα κλεπτόδεντρα».

Χαρακτηριστικό σημείο της συνέντευξής του στο OPEN, ήταν όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις επόμενες εκλογές που όπως είπε: «έχουν ήδη κριθεί».

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο Α. Τσίπρας: «Η κατάρρευση της κυβέρνησης φαίνεται με γυμνό μάτι. Το αν θα χάσει ή κερδίσει ο κ. Μητσοτάκης τις εκλογές έχει κριθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα. Το ζήτημα για εμένα, που είμαι παλαιότερος αρχηγός κόμματος, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης -καίτοι ο ίδιος είναι μεγαλύτερος σε ηλικία και αν δεν λεγόταν Μητσοτάκης δεν θα ήταν καν στην πολιτική ζωή– είναι ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι: «το δύσκολο δεν είναι η νίκη στις εκλογές, αυτό έχει κριθεί, το δύσκολο θα είναι η ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας την επόμενη ημέρα. Όσο περνά ο καιρός, ο κ. Μητσοτάκης εξαντλεί τη δυνατότητά του να έχει μία αξιοπρεπή ήττα αλλά εξαντλεί ταυτόχρονα και τα δικά μας πολεμοφόδια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ανθρωπιστική κρίση αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα».

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: «Θα κόψουμε τα λεφτόδεντρα» (vid)