Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τσίπρας θέλει την Γεννηματά κι ας τον βρίζει!

Στο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη NovartisΠαπαγγελόπουλο, θεωρούν, όπως πληροφορείται το Politic, πως επιβεβαιώνονται όταν ισχυρίζονται πως το ΚΙΝΑΛ άγεται και φέρεται από τις ορέξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση μη διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για να συμπεριλάβει σε αυτό τον Νίκο Παππά, πολλώ δε μάλλον τον Αλέξη Τσίπρα, κι επομένως αναγκάζει και τη Χαριλάου Τρικούπη σε αναδίπλωση.

Από εκεί που η Φώφη Γεννηματά ζητούσε το «κεφάλι» και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τώρα περιορίζεται να εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το ότι ο κ. Τσίπρας καλύπτει τον κ. Παππά ή τον Δημήτρη Παπαδημούλη για την υπόθεση των ακινήτων.

Όπως κι αν έχει, στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν ότι από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει δημοσκοπικώς μιας πολύ δύσκολη χρονική περίοδο για την αξιωματική αντιπολίτευση το «πουλί» έχει πετάξει και τα όποια όνειρα μικρομεγαλισμού μάλλον θα μείνουν για τα καλά στο ντουλάπι.

Δεν επιθυμεί να την δυσκολέψει

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να σηκώσει τους τόνους σε βάρος της κυρίας Γεννηματά, την οποία άλλωστε προτιμά ως πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με τους φερόμενους δελφίνους της, οι οποίοι είναι έτοιμοι να συγκυβερνήσουν με τη ΝΔ.

Γι’ αυτό κι ο κ. Τσίπρας δεν σήκωσε το γάντι ούτε στη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το περασμένο Σάββατο, μολονότι δέχεται και προσωπικές επιθέσεις από την κυρία Γεννηματά, την οποία ωστόσο δεν επιθυμεί να δυσκολέψει στην προσπάθειά της να παραμείνει στην αρχηγία του κόμματός της και μετά το φθινόπωρο, όταν είναι προγραμματισμένη η συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ.

Loading