Οδ. Κωνσταντινόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν την πόλωση

Στην Βουλή μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ασκώντας κριτική στον Παύλο Πολάκη

Όπως είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «φράσεις όπως ‘‘έλα με τσίγκινο σώβρακο’’, που ακούστηκαν στη Βουλή αναπαράγουν σεξιστικά στερεότυπα και μια κουλτούρα που ευνοεί το φαινόμενο του βιασμού. Πώς γίνεται να βάζετε στο στόμα σας τέτοια λόγια για τις γυναίκες που “δεν φορούσαν τσίγκινα εσώρουχα για να τις προστατεύσουν” και βιάστηκαν από κάποιους “νταήδες”;» ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Είναι μαγκιά ή νταϊλίκι να επιτρέπεις να λέγονται τέτοιες κουβέντες, ως «πλάκα». Αυτό είναι το ήθος της Αριστεράς; Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να βάζουμε μέτρο για ίσες αποστάσεις, εμείς τοποθετούμαστε με βάση τις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία μας».

propoli

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τοποθετήθηκε για τα μείζονα πολιτικά θέματα, που έχουν αναδειχθεί τελευταία, ξεκαθαρίζοντας την πολιτική συμμαχιών του ΚΙΝΑΛ: «Γιατί μας επιτίθενται: Αναρωτιέμαι, αν ισχύει το επιχείρημα των βουλευτών της ΝΔ κατά της πρότασης μομφής, ότι όλα αυτά τα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή μπορεί να είναι τρίτο κόμμα ή άλλαξαν γνώμη; Ας πάμε στη χθεσινή δημοσκόπηση που δεν την κατήγγειλε κάποιος και είναι η καλύτερη για το ΠΑΣΟΚ και όσους τη διαβάζουν σωστά. Η απάντηση για το στήσιμο που γίνεται στη Βουλή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Το 3,5% το παίρνει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Και το 3,1% από το ΣΥΡΙΖΑ. Άρα μειώνονται οι πιθανότητες για αυτοδυναμία της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει να πέφτουν τα ποσοστά του μας «αγαπάει» αφού σου λέει το μόνο σωσίβιό μου είναι να φτιάξω μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ. Με ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε τη χώρα, που έχει στελέχη όμοια του Πινοσέτ. Μην ψάχνετε Καμένο σε εμάς!».

Ο αντιπρόεδρος Βουλής υποστήριξε ότι «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν την πόλωση.

Είναι στημένο όλο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Απαγόρευση συνεδρίασης της Κ.Ο. την τελευταία στιγμή με τη σιωπηρή αποδοχή από το ΣΥΡΙΖΑ. Αγχώθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής μήπως την ώρα που συνεδριάσουμε μειωθεί ο κόσμος στην ολομέλεια. Τη στιγμή που η ολομέλεια είχε την περίπου 8 άτομα, εκτός από τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Χθες διεκόπη συνεδρίαση γιατί ήταν εκτός θέματος ο κ. Πολάκης με απόφαση του κ.Τασούλα, σήμερα ξεκίνησε με παράταση του show , μάλλον σύμφωνοι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αφού ήταν εκτός θέματος ο κ. Γεωργιάδης και ο κ.Πολάκης αλλά συνέχισε μετά κανονικά αφού ολοκληρώθηκε το θεατρικό των δύο.

Αναρωτιέμαι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε πρόταση μομφής στον πρόεδρο Τασούλα για την διαδικασία αφαίρεσης του λόγου του κ. Πολάκη, που είναι πολύ πιο σημαντικό από την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέληξε σε πρόταση μομφής Φουρθιώτη. Όλα στημένα γιατί την ΝΔ την βολεύει να έχει αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ».

Συνέχισε λέγοντας προς και τα δύο μεγάλα κόμματα «σας χαλάσαμε το αφήγημα. Καταφέρατε σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ρίξετε όλες τις ευθύνες – το ανάθεμα στο ΠΑΣΟΚ. Μας συμπονούσατε για τα μικρά ποσοστά αμφότεροι. Χαιρόσασταν να είμαστε «διασπασμένοι» για να μας «χαιδεύετε» ως μικρό κόμμα. Ακίνδυνοι για το δικομματισμό που ο κ. Μητσοτάκης κερδίζει πάντα τον κ. Τσίπρα. Και τώρα σας χαλάσαμε το αφήγημα».

Για το θέμα της Novartis σημείωσε: «Μας συγκινεί το ενδιαφέρον σας, είστε ψυχούλες στη ΝΔ που κάνατε όλα αυτά ώστε να δώσετε τη δυνατότητα στον κ. Ανδρουλάκη να μιλήσει για τον κ. Βενιζέλο. Έχω τόσα αποσπάσματα για το τι έχει πει η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Βενιζέλο ως Υπουργό Οικονομικών.

Μάλλον έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου. Σας απάντησε ο κ. Βενιζέλος, αλλά προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε και τη δήλωσή του. Κατανοούμε ότι η δήλωση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μας, του κ. Σκανδαλίδη, δε σας ικανοποίησε. Ικανοποίησε όμως αυτούς που έπρεπε. Η σκευωρία της Novartis απαντήθηκε με καθαρό τρόπο από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που δεν έφυγε από την ψηφοφορία. Να θυμίσω ότι η ΝΔ αποχώρησε για να μην υπάρξουν απώλειες στην ψηφοφορία για τον Κ.Σαλμά. Τότε εμείς δεν υιοθετήσαμε όσα έλεγε ο κ. Σαλμάς, για εσάς κ. Γεωργιάδη∙ ο κ. Πολάκης τα υιοθέτησε. Ο οποίος με δελτίο τύπου έλεγε ότι αυξήσατε κ. Γεωργιάδη τη δαπάνη του φαρμάκου και έδινε επιχειρήματα σε αυτούς που έστησαν τη σκευωρία. Εμείς τότε ψηφίσαμε «ναι». Δεν απευθύνεστε σε λωτοφάγους».

Και κατέληξε λέγοντας : «Δεν μας αφορά το σήμερα της ΝΔ, ούτε το χθες του ΣυΡιζΑ, αλλά το αύριο. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του κριτήρια για να είναι περήφανος ή όχι για την πολιτική του διαδρομή. Προσωπικά όσοι μείναμε στην παράταξη στο 44% και στο 4% και πάλι στο 44% νιώθουμε περήφανοι γιατί δεν ανταλλάξαμε τις αρχές και τις αξίες μας με υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες και είμαστε εδώ σήμερα να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια, να τους μιλήσουμε για την ηθική της πολιτικής, την σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση. Δεν μας αφορά το σήμερα της ΝΔ, ούτε το χθες του ΣυΡιζΑ, αλλά το αύριο. Θα κερδίσουμε».

Δείτε επίσης: Αυγενάκης: «Ο αθλητισμός είναι ζωή, όχι αρένα εγκληματιών»

Loading